HONI 2019/20, 5. kolo

HONI 2019/20, 5. kolo

06.02.2020.

U subotu 8.2. na je rasporedu 5. kolo. Naše ekipe natjecat će se na isti način u Ilici 53 i u Domu tehnike na Jarunu.

Predviđeno vrijeme za natjecanje je od 9 do 12 sati, nakon čega slijedi slanje učeničkih kodova i evaluacija. Po dva voditelja će u oba prostora biti od 8:30 pa molimo učenike da dolaze u 8:45 sati. Sve će se odvijati prema obavijesti za 1. kolo, kada su zbog nedostatka prostora i računala neki članovi pristupili putem osobnog prijenosnika, pa ih molimo da to učine i ovaj put.

Početak je najkasnije u 9 sati, a učenici koji zakasne izgubit će onoliko minuta koliko su zakasnili.

Jedan natjecatelj i njegov školski profesor dogovorili su s organizatorima da 4. kolo HONI odradi u prostorijama FER-a, pa molimo voditelje tima u Ilici da se ne iznenade njegovim odsustvom u subotu.

BEZ POMAGANJA I NAVOĐENJA NA TOČNO RJEŠENJE

Još jednom zahvaljujemo naši voditeljima što se striktno pridržavaju ključnog pravila, a to je - da svatko može imati upravo onoliko bodova koliko ih je zaslužio svojim znanjem u svakom kolu.

NAPOMENE:

1. DOM TEHNIKE

- jutarnje radionice od 9 do 12 sati neće se održavati u Domu tehnike, a.umjesto C++ a radionice koje inače počinju u 12 sati, voditelj Hrvoje će do 15 sati raditi s posebno pozvanim polaznicima koji su se plasirali na Županijsko natjecanje.

2. ILICA 53

- jutarnje Radionice do 12 sati neće se održavati u Ilici 53. Dodatne radionice u 12 sati, 13:30 i 15 sati neće se održavati. Radionica subotom za grupu 5-A održat će se od 15 do 19 sati, a Grupa XY će imati radionicu od kuće, bez dolaska u Ilicu, u subotu od 16 sati.

3. Ostala druženja mladih programera uz bezvremenske uspješnice poput "Larine pjesme" i 'boozdovanska' nadmudrivanja održat će se u redovitim terminima, u subotu i u nedelju.

4. Posljednje HONI kolo je na rasporedu 7. ožujka.

  

IZDVOJILI SMO

Krajem devedesetih Grad Zagred nije postojao na karti pobjednika državnih natjecanja u informatici, a broj učenika zainteresiranih za programiranje bio je malen. Nova ekipa u Zagrebačkom računalnom savezu odlučila je to promijeniti od ljeta ...
  

ZANIMLJIVOSTI

Kvantni fizičari s Instituta Ruđer Bošković (IRB) dio su međunarodnog tima znanstvenika koji je otkrio i eksperimentalno realizirao kvantnu komunikacijsku mrežu s više korisnika koju je nemoguće špijunirati. To otkriće veliki je korak ...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.