Pripreme prije državnog natjecanja 2018

Pripreme prije državnog natjecanja 2018

09.03.2018.

Najbolji mladi programeri spremaju se od srijede za predstojeće državno natjecanje. S obzirom na zgusnuti kalendar natjecanja, u kojem su ovaj tjedan na rasporedu bili i fizika i kemija, a u kojim sudjeluju i mnogi sjajni programeri, u provođenju priprema svaki pozvanik je imao priliku sudjelovati najviše što je mogao.

U četvrtak navečer su pozvanici, nakon C++/Python i Logo simulacija, odradili natjecanje AVVENIRE Logo. U petak se radi po grupama od 10 do 21 sat, rješavaju se pripremljeni zadaci, uz povremene konzultacije s voditeljima. U subotu u 9:15 pozvanici će u sklopu priprema odraditi natjecanje AVVENIRE C++/Python, nakon kojeg će se nastaviti raditi u grupama za oba programerska područja, te po potrebi održati napredno predavanje.

U nedjelju će pozvanici raditi pripremljene vježbe u vlastitom aranžmanu, a za natjecatelji u FMS Logu od 16 sati će se održati posljednje kolo Logo lige te napredno predavanje.

U ponedjeljak pripreme završavanju radom po grupama od 10 do 18 sati. Oni koji nisu uspjeli u zadanim terminima odraditi natjecanja zbog bolesti ili nemogućnosti dolaska, imat će priliku to uraditi naknadno.

Svi sudionici priprema obaviješteni su o raporedu rada tijekom kojeg su imali i organiziranu okrijepu.

Polazak na državno natjecanje je u utorak, u skladu sa obavijestima koje su učenici dobili u školama.

  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.