Jesenske radionice za učenike razredne nastave i početnike

Jesenske radionice za učenike razredne nastave i početnike

14.09.2020.

Iza nas je već petnaest godina održavanja radionica "Programerska vijuga" za učenike razredne nastave. Radionice za poticanje rane darovitosti i poplarizaciju programiranja počinjale su uvijek u zadnjem tjednu rujna, no ove godine je situacija iznimno drugačija. Državna natjecanja koja su bila otkazana, nakon intervencija su bila "vraćena" i umjesto trajnog otkazivanja odgođena za početak listopada. Iz navedenog razloga Savez će i u idućih nekoliko tjedana pažnju posvetiti svojim članovima koji su se izborili za državno natjecanje. A njih je zaista mnogo kao i svake godine.

a) razredna nastava

Roditelje naših najmlađih članova, učenika razredne nastave, koji su pohađali radionice prošlih godina ili su poslali upit tijekom ljeta, ili su potpuno novi, molimo da putem SMS poruke na 0914846375 pošalju predbilježbu (sadržaj: PROGRAMERSKA VIJUGA 2020 ; Ime prezime ; razred škola ; ime roditelja) najave namjeru sudjelovanja u radionicama.

b) 5. razredi

Na isti način neka to učine i učenici koji su upisali 5. razred, ali i mogući novi članovi koji se dosad nisu javljali ni na koji način.

c) ostali

Ujedno molimo da se na isti način jave i stariji osnovci (pa i srednjoškolci) koji se zanimaju za programiranje i bili su već u radionicama, a nisu bili u natjecateljskom programu. Naravno, SMS upit mogu poslati i oni koji se od ove godine po prvi put žele uključiti u programe Saveza za popularizaciju programiranja. SMS poruke za starije na 0914846375 neka imaju sadržaj: PROGRAMERSKA C++ POČETNICA 2020 ; Ime prezime ; razred škola ; ime roditelja).

 

NAPOMENA:

Molimo da se redovito prati web stranica i najave radionica i popularizatorskog natjecanja pAKCELERATOR koji će se održati u listopadu.

O početku, satnici i načinu odvijanja radionica obavijestit ćemo polaznike nakon najava i predbilježbi. 

  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.