Josip Pečarić: "RASIZAM SUDA U HAGU"

Josip Pečarić: "RASIZAM SUDA U HAGU"

02.10.2011.

Naposlijetku je i autor, akademik Josip Pečarić rekao o svojoj knjizi: "Svrha ove knjige je ispunjena već samim postojanjem pisma Vijeću sigurnosti UN-a, koje su potpisali 3 biskupa i nadbiskupa, 16 akademika, sveučilišnih nastavnika i znanstvenika je preko dvjesto potpisaniha, a supotpisalo ga je do ovog trenutka već preko 2.042 potpisanih, i s potpisima se nastavlja i dalje. Ovdje se radi o čisto rasističkom pristupu u kojem neki narodi imaju pravo na slobodu, a neki nemaju... Osnova međunarodnog ratnog prava je da ratni zločin čine agresori, a zločin u ratu mogu činiti samo oni koji se brane." – objašnjava Pečarić.

Knjiga je predstavljena u utorak, 27. rujna u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu. Na početku predstavljanja knjige, predsjednik Ogranka Matice hrvatske Split, prof. Mario Mimica je održao uvodnu riječ, pozdravivši okupljene, te im pročitao sadržaj pisma, naslovljenom na Vijeće sigurnosti UN-a, koje su nakon predstavljanja knjige mogli potpisati svi koji su to željeli. Pismo će biti upućeno u ponedjeljak, 03. listopada 2011. Vijeću sigurnosti UN-a.



Izvor / prilog : www.hkv.hr
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.