25 GODINA HSINA

25 GODINA HSINA

08.12.2010.

Danas je u prostorijama HZTK održana svečanost povodom dvadeset i pete godišnjice rada Hrvatskog saveza informatičara. Na ovoj svečanosti izaslantvo ZRSa, članice HSINa, predvodili su prof. Gordan Jurković, višegodišnji šef ljetnih kampova Božo Težak i Kristijan Burnik, tajnik udruge BOŽO TEŽAK te Ivan Vučica iz udruge WEB.edit, uz predsjednika Rikarda Dimića jedan od najstarijih ZRSovih članova.
Na ovoj svečanosti, osim priznanja za rezultate u najboljim informatičaraima u protekloj godini, mnoštvu drugih pojedinaca i udruga dodijeljenja su različita priznanja i plakete.
Zagrebački računalni savez je, među inima, dobio PRIZNANJE "SREBRNA DJETELINA HSIN-a" za potporu programima povodom 25 godina HSIN-a. U ime najboljih natjecatelja zahvalio se Ivica Kičić, a svojom pojavom dominiraosmiley je ponovno AS (Kurdija).
Nakon Nagrade Grada Zagreba i Medalje Grada Zagreba, kao najviših priznanja glavnoga grada svih Hrvata, ZRS je eto dobio i priznanje za potporu programima nacionalnom savezu informatičara.
Razvoj učeničke informatike i računalstva u Gradu Zagrebu za proteklih 11 godina najbolje svjedoči o suštinskoj potpori ZRSa nacionalnim programima poticanja darovitosti, pa tako i programima HSINa.
-----------
  

IZDVOJILI SMO

Oni dobro znaju da su ljudski potencijali najvažniji nacionalni resurs, godinama potiču darovite učenike i ne posustaju. Uvijek i sve za hrvatsku darovitost, osnovna im je misao vodilja. Njihov veliki rad i prinos školskom sustavu i nacionalnoj darovitosti na ovom području je izniman ...
  

ZANIMLJIVOSTI

Hrvatski robotičari dio su međunarodnog tima znanstvenika koje će u sklopu NATO-ovog programa Science for Peace and Security izraditi najveći dron na svijetu.
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.