pAKCELERATOR 20/21, 3. ogled

pAKCELERATOR 20/21, 3. ogled

25.01.2021.

Popularizatorsko natjecanje programerski akcelerator nastavlja se i u tjednu uoči školskog natjecanja školske godine 2020./2021., u kojem će se natjecateljima otvoriti 3. ogled.

Natjecanje se odvija u dvije dobne skupine (do 6. razreda - mlađu A, i stariju B - za ostale), a ljestvica poretka bit će izrađena po razredima.  Ogledi imaju po 4 zadatka odgovrajuće težine u obje dobne skupine, a vrijeme rješavanja je 90 minuta. Zainteresirani mlađi učenici dobit će mogućnost sudjelovanja i sa starijima, a iznimno i stariji početnici mogu dobiti odobrenje da se natječu izvan konkurencije sa dobnom skupinom A.

U natjecanju mogu sudjelovati i najbolji mladi programeri, osnovci, a između njih birat će se pobjednik sa 100% rješenosti u najkraćem vremenu, uz uvjet da je kraće od 45 minuta.

Kao i prethodni, treći ogled održavat će se u online režimu, a bit će otvoren 7 dana, od četvrtka 28.1. do četvrtka 4.2. Svaki natjecatelj može izabrati dan i vrijeme kada počinje raditi i zatim rješavati 90 minuta, a rješavanje mora obaviti u komadu.

Upute za prijavu i pristup u ZRSov sustav natjecanja novih članova koji se po prvi puta natječu:

1. Izraditi korisnički račun putem ZATEMAS platforme.
2. Pristupiti sustavu putem pakcelerator.zrs.hr te se prijaviti.
3. Poslati SMS organizacijskom voditelju natjecanja (0914846375) sadržaja 'pAkcelerator prijava - Cpp i/ili Logo', te pričekati povratni SMS.
4. Nakon povratnog SMS-a, osvježiti stranicu, te slijediti upute o sudjelovanju na natjecanju.

Termini održavanja:

3. ogled: od četvrtka 28.1. u 08:00, do četvrtka 4.2. do 23:30

 

Posljednja pobjednica bila je Lara Semeš, osvajačica srebrne medalje na europskoj juniorskoj olimpijadi EJOI 2020. Veselimo se novim sezonama pakceleratora.

  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.