DAN GRADA ZAGREBA

DAN GRADA ZAGREBA

25.05.2017.

Ovogodišnji Dan Grad Zagreba je pred nama. Program svečanog obilježavanja već je poznat i čeka nas bogata ponuda. Nakon uvodne izložbe fotografija "U spomen na zagrebačke heroje", 26.5. u na Trgu Stjepana Radića 1 uoči Dana branitelja, bit će tu mnoštvo zanimljivih događanja.

Na Trgu Franje Tuđmana održat će se koncert "Najboljih hrvatskih tamburaša", kojim će se obilježiti dan branitelja Grada Zagreba. Utrka neretvanskih lađara održat će se na Jarunu, a koncert Zagrebačke filharmonije na Trgu sv. Marka. 

Na sam Dan grada, 31. svibnja, već tradicionalno, u Staroj gradskoj vijećnici, održat će se svečanost dodjele javnih priznanja Grada Zagreba, na kojoj će gradonačelnik uručiti Nagrade Grada Zagreba zaslužnim pojedincima i institucijama. 

Završena procesija u čast Majke Božje od Kamenitih vrata održat će se na dan zatvranja, 31. svibnja u 20:30 sati, nakon mise u katedrali.

  

IZDVOJILI SMO

Oni dobro znaju da su ljudski potencijali najvažniji nacionalni resurs, godinama potiču darovite učenike i ne posustaju. Uvijek i sve za hrvatsku darovitost, osnovna im je misao vodilja. Njihov veliki rad i prinos školskom sustavu i nacionalnoj darovitosti na ovom području je izniman ...
  

ZANIMLJIVOSTI

Hrvatski robotičari dio su međunarodnog tima znanstvenika koje će u sklopu NATO-ovog programa Science for Peace and Security izraditi najveći dron na svijetu.
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.