2. svibnja 1995. agresori su raketiranjem ubili sedam civila u Zagrebu

2. svibnja 1995. agresori su raketiranjem ubili sedam civila u Zagrebu

02.05.2015.

Informatičari i matematičari dobro pamte priče svojih starijih, a nekima malo starijaima urezale su se tužne slike u njihova dječja sjećanja. Prije 20 godina projektili raketnog sustava Orkan pobunjenih Srba u dva su dana pali na više mjesta u gradu...

Projektili raketnog sustava Orkan pali su tog drugog dana svibnja na križanje Vlaške i Draškovićeve ulice.

Dan potom i na Dječju bolnicu u Klaićevoj, pokraj HNK, na Zrinjevac, Dom umirovljenika Centar, središte grada, ADU te zračnu luku Pleso. Ponovno su se Zagrebom čule sirene, išlo se u skloništa i, ono najgore i najbolnije – evidentiralo ubijene i ranjene civile.

Zagreb i Zagrepčane napali su pobunjeni Srbi, a ubijeno je sedam te ranjeno najmanje 175 hrvatskih civila u dva dana svibnja te 1995. Zagreb je tada bio najveći u nizu od nekoliko hrvatskih gradova pogođenih raketnim napadima. Napad je naredio Milan Martić, čime se hvalio pred kamerama, što je na kraju dovelo do suđenja na Haaškom sudu i kazne od 35 godina zatvora.

Učimo iz povijesti, ne dozvolimo da nas nitko skrene s puta iskrenog poštivanja naših branitelja, naših savjesti u ratu i miru.

Oni su istinski pobjednici.Izvor / prilog : www.vecernji.hr
  

IZDVOJILI SMO

Oni dobro znaju da su ljudski potencijali najvažniji nacionalni resurs, godinama potiču darovite učenike i ne posustaju. Uvijek i sve za hrvatsku darovitost, osnovna im je misao vodilja. Njihov veliki rad i prinos školskom sustavu i nacionalnoj darovitosti na ovom području je izniman ...
  

ZANIMLJIVOSTI

Hrvatski robotičari dio su međunarodnog tima znanstvenika koje će u sklopu NATO-ovog programa Science for Peace and Security izraditi najveći dron na svijetu.
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.