MASTERS LIGA ZA JUNIORE: SATNICA 1. kola, subota 11.2. 13:15 do 16:14 / BOŽO ONLINE

MASTERS LIGA ZA JUNIORE: SATNICA 1. kola, subota 11.2. 13:15 do 16:14 / BOŽO ONLINE

09.02.2012.

MASTERS liga za juniore ulazi u svoju devetu sezonu. Počeli smo gotovo davne 2004., bila je to godina kada su najbolji stariji juniori bili četvrtaši Lovro Pužar, Luka Kalinovčić i Luka Donđivić, najbolji trećaš bio je Davor Prugovečki, najbolji mlađi junior, drugaš bio je Tomislav Grbin, a najbolji srednjoškolski brocošeki bili su Igor Čanadi i Relja Medić. Vrijedi se prisjetiti. Danas su na pozornici nove snage na čelu s Milišićem, Tunkovićem, Balunovićem, Tomićem, Medićem, Gleichom, Peklarom, a ništa nije moguće bez Razuma. Ove godine u ovom natjecanju ima malih osvježenja.

Svi natjecatelji rješavaju po pet istih zadataka, a uvodi se pravilo BONUS CASE koje od milja nazivamo i PURPLE LIPS. Svaki natjecatelj u startu može prihvatiti pet zadataka, a odmah vidi i znakić za dodatni 6. zadatak čiji sadržaj je skriven. Međutim, nakon 2 sata i 30 minuta pa sve do 5 minuta prije kraja natjecanja (znači do isteka 2 sata i 55 minuta) svaki natjecatelj  ima pravo klikom na znakić ZATRAŽITI BONUS CASE. To znači da je zatražio dodatni 6. zadatak i da će dobiti i dodatnih pola sata (ukupno 3 i pol) te da može osvojiti dodatnih 100 bodova. No, uvjet za osvajanje bodova je da se riješi barem 60%, u protivnom, ako je X-postotak riješenosti manji od 60, dobijaju se negativne 'juhice' po ključu (60-X). Konkretno, ako netko riješi 60% dobit će 60 bodova, ako riješi 95% dobit će 95 bodova. No ako riješi 55% 'zaradit će na šestom zadatku negativnu juhicu' od -5 bodova, a za 0% ostvarit će rekordnu dobit od -60 bodova.

U maloj prednosti uvijek će bti Matija Milišić jer u ruci imao BONUS CASE, no to nam je za oprostiti.

Podsjećamo da osim pojedinačnog bodovanja, međusobno natječu i dvije najbolje gimnazije (PETA v.s. MiOC 2012, a možda i još jedna). Pritom se po tri najbolja rezultata po svakom razredu slažu u ukupni ekipni plasman, a svaka.škola se može pojačati s dva iznimno darovita osnovca.

EVO SATNICE za subotu 11.2.: MASTERS LIGA ZA JUNIORE - 13:15 do 16:14 (uz BONUS CASE do 16:44).

-----------
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.