ZRSovci POMOZIMO: Luka ima samo pet godina i boluje od leukemije

ZRSovci POMOZIMO: Luka ima samo pet godina i boluje od leukemije

17.02.2012.

Luka je na trećoj vrsti terapije jer prve dvije nisu dale dobre rezultate. Druga je trebala je uništiti kancerogene stanice, ali nije. Na Sveta tri kralja ove godine obitelji Raut iz Vinkovaca srušio se cijeli svijet. Simptomi koji su se danima prije manifestirali na njihovom 5-godišnjem sinčiću Luki pokazali su kako dječak boluje od akutne linfoblastične leukemije T imuno fenu tipa. Već sutradan dječak je hitno prebačen u Zagreb na Rebro i krenulo se s agresivnom terapijom jer je ovaj tip leukemije teži.

Uz Luku, obitelj Raut ima još dva sinčića, osmogodišnjaka i dvogodišnjaka. Njih dvojicu trenutno čuvaju baka i djed u Vinkovcima, dok se majka i otac trude što više vremena provoditi u Zagrebu s bolesnim djetetom.

- Iznajmili smo stan u Dubravi koji nas košta 1500 kuna i još 700 kuna za režije. U obitelji sam jedini ja zaposlen, a plaća mi je 2800 kuna. Teško nam je financirati boravak u Zagrebu i s druge strane hraniti i djecu u Vinkovcima, no nekako guramo. Do kada, ne znam. Moram napomenuti da moj poslodavac ima razumijevanja za situaciju u kojoj sam se našao pa mi je izašao u susret da uzmem slobodno dok sam u Zagrebu – ističe Lukin otac.

No, ova situacija teško pada i drugoj djeci obitelji Raut pa, otkriva nam Krunoslav, on i supruga trude se naizmjence otputovati kući kako bi jedno od njih bilo s drugom dječicom, a jedno s Lukom. Naravno, i put kući košta pa se ova obitelj sve teže snalazi.

- Bili bismo neizmjerno zahvalni ako bi nam netko mogao pomoći makar u hrani i odjeći za djecu. Znamo da su mnogi u teškoj situaciji i da se bez novca danas ne može ništa – ističe skromni otac.

No, ukoliko vi možete pomoći, bilo novčano ili u hrani i odjeći, svakako se javite Krunoslavu Rautu na broj 0996728 124. Vaše donacije za Luku možete uplatit i na žiro račun 2402006-3102269929. Račun glasi na ime Filip Jukić, a tata Krunoslav Raut ima punomoć.

  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.