pKCELERATOR 2019/20, ZAVRŠNA PROVJERA NAPRETKA

pKCELERATOR 2019/20, ZAVRŠNA PROVJERA NAPRETKA

13.01.2020.

U subotu 11. siječnja 2020. održana je zaključna provjera napretka sudionika ovogodišnjeg programerskog akceleratora. Pokrovitelj natjecanja je gradska Skupština Grada Zagreba. 

U ovom edukacijskom nadmetanju sudjelovalo je oko stotinu i pedeset mladih programera, a u zaključnu provjeru zbog skučenog središnjeg prostora u Ilici 53 pozvano je 36 natjecatelja koji su napunili jedinu učionicu, a uz nju i posuđenu željezničku modelarnicu, te zatim i male urede i sistemsku sobicu.

Ovogodišnja apsolutna pobjednica je Lara Semeš, koju je svojim prisustvom na proglašenu počastio najbolji mladi programer Krešimir Nežmah te ljevorukoj Lari pomogao u rezanju slavljeničke torte.

Najbolji po razredima u Logu bili su Renato Krpan, 8.r, Fran Škarica, 7.r, Lovro Tunjić i Ivo Vraneš 6.r,, Leona Granoša 5.r, Fran Sučija, Hrvje Šoštarić i Jan Maljković 4.r, Vili Paunović 3. r., Bruno Sučija 2.r i Vito Matković i Ian Đurkin 1.r. 

U programskom području C++/Python najbolji su bili Lara Semeš (8.r), Fran Škarica (7.r) koji je radio u sistemskoj sobici, Karlo Brčić (6.r), Leona Granoša (5.r) i Ivo Pavičić (4.r).

Na zaključno testiranju mladi programeri pokazali su koli ima je stalo da iza sebe ne ostavljaju "rupe" odnosno zadatke koje nisu riješili.

Najbolja mlada programerka Lara Semeš pokazala je i ovom prilikom da ne zaboravlja na zadatke koje nije uspjela riješiti i svoj rezultat popravila za 200 od mogućih 240 bodova. Nikola Vujica je s 480 poskočio na 640, Maša Dobrić (6.r) poskočila je sa 660 na 860, Gabriel Katić (5.r) je napredovao s 460 na 660 bodova, a sjajni učenik 4. razreda Ivo Pavičić ostavrio ja najveći napredak, i s 400 bodova u studenom - poskočio na 800 bodova u siječnju.

Čestitamo roditeljima i programskim voditeljima koji vode računa o usavršavanju mladih programera, učeći ih da ne zaboravljaju probleme koje nisu uspjeli riješiti, nego da im se vrate - i pojedu ih, ka Lara svojeg nagradnog marcipana.

Bilo je veselo. Marin Protulipac izborio se za počasno mjesto u željezničkoj modelarnici, Patrik Čudić je uz pomoć viličara svladao tortu, uredi su bili puni, a Karlo Kajzerički je izumio najbolji profil u skupnoj fotografiji. Viđena je čak i Zelenko Noina tortArka. Petaši i šestaši su bili iznimno veseli i pitali kada će nadležni ukinuti zabrane za darovite jer su premladi, tortu je bilo lako sasjeći do kraja jer nam se pri ruci našla Domaćica Dominikanka.

Da bi sve proteklo u redu pobrinuli su se mladi mentori i programerski specijalisti i voditelji Bartol Markovinović, Ivan Jambrešić, Dominik Balog i nevidljivi sveprisutni Filip Mravunac.

-----------
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.