AVVENIRE C++/Python i AVVENIRE Logo 2019/20, četvrti ogledi

AVVENIRE C++/Python i AVVENIRE Logo 2019/20, četvrti ogledi

10.03.2020.

Četvrta kola programerskih natjecanja u sklopu ZG. Informatijade za najbolje osnovce AVVENIRE C++/Python i AVVENIRE Logo kreću u nedjelju 15. užujka. U natjecanje po pozivu mogu pristupiti najbolji stariji osnovci koji su bili redoviti u prethodnim natjecanjima i izabrani učenici razredne nastave.

Rješavanje zadataka u 4. ogledima odvijat će se s udaljenih lokacija (online) i molimo polaznike da se pridržavaju trajanja natjecanja, a u duhu priprema za nadolazeće državno natjecanje neće biti omogućen uvid u točnost riješenih zadataka za vrijeme natjecanja, tzv. full feedback.

Natjecanju se može pristupiti od 10:00, a za svaki ogled, C++/Python i Logo, natjecateljima je na raspolaganju 3 sata za rješavanje. Najbolji programeri iz skupine P1 dobit će pravo sudjelovanja i u podskupini P2 uz dodatnih 90 minuta.

Članovima koji su prošli na državno natjecanje rok za rješavanje jest do srijede 18.03., a ostalim članovima saveza natjecanje je otvoreno sve do iduće nedjelje, 22. užujka.

 
Pristup sustavu za natjecanje je isti kao i u prva dva ogleda, a dežurni telefoni su 0914846370 i 0914846375.
 

Dani programiranja i navedena natjecanja u sklopu ZG. Informatijade prate školsku godinu, i održavaju se u suradnji s udrugama Božo Težak i S Vijugom, uz posebnu potporu Grada Zagreba.

  

IZDVOJILI SMO

Krajem devedesetih Grad Zagred nije postojao na karti pobjednika državnih natjecanja u informatici, a broj učenika zainteresiranih za programiranje bio je malen. Nova ekipa u Zagrebačkom računalnom savezu odlučila je to promijeniti od ljeta ...
  

ZANIMLJIVOSTI

Kvantni fizičari s Instituta Ruđer Bošković (IRB) dio su međunarodnog tima znanstvenika koji je otkrio i eksperimentalno realizirao kvantnu komunikacijsku mrežu s više korisnika koju je nemoguće špijunirati. To otkriće veliki je korak ...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.