JHIO 2020 - LARA SEMEŠ PRVA DJEVOJKA POBJEDNICA U POVIJESTI JHIO

JHIO 2020 - LARA SEMEŠ PRVA DJEVOJKA POBJEDNICA U POVIJESTI JHIO

17.07.2020.

JHIO 2020 - JUNIORSKA HRVATSKA OLIMPIJADA JE UPRAVO ZAVRŠENA 💓🇭🇷 LARA SEMEŠ JE PRVA DJEVOJKA POBJEDNICA U POVIJESTI JHIO
#LaraIZDRŽI #NašaPobjedničkaMantra
#13ZRSOVACAuTOP20

Prema privremenim službenim rezultatima troje najboljih bili su zagrepčani Lara Semeš i Luka Protulipac (8.r) te Nikola Vujica (7.r) iz Samobora, svi troje članovi Saveza.

Lara (302 boda) je nadmašila prijatelja Luku (300 bodova) za dvojkicu u posljednjim minutama.
Luka je vrlo intenzivno sudjelovao u pripremama i naučio da se isplati gnjaviti mentore odmah dok je problem vruć, a Nikola Vujica se nakon lošeg nastupa na županijskom natjecanju zainatio - i ubroncio. Fran Škarica (7.r), briljantni Karlo Brčić (6.r) i Fabko 😉 Fabijan Cikač osvojili su peto, šesto i sedmo (deveto) mjesto.

Izvrsni su bili i Lana, Filip, David, petaš Gabriel, šestaš Lovro i Lina (8.r). Sjajni mladi čovjek Renato 💪 Krpan na prvi pogled je podbacio jer nije uspio postići bolji rezultat od 118 bodova iako je dva zadatka imao na dlanu. No zbog velikih glazbenih obveza nije mogao imati kontinuitet u pripremama, zato mu je i nedostajala mrvica spretnosti u pokoravaju zadataka i barem 100-tinjak planiranih bodova.


Iako i zlato i srebro i broncu osvajaju osnovci članovi ZRSa, i među sedam veličanstvenih šestoro su naši članovi, i mada je među 20 najboljih ih čak 13-ero ZRSOvaca - to se na slici ljestvice ne 👁 vidi - jer organizatori pokraj naziva škole koju učenici pohađaju nisu upisali ime kluba tj. udruge u kojoj najbolji uče programirati.
👁️ U svim natjecanjima uvijek bi se trebale navoditi i isticati i škole i udruge. (Djeca ne prestaju ići u školu kada postanu članovi neke udruge poput ZRSa, a niti ne prestaju biti članovi ZRSa kada kao znalci dođu u sjajnu XV. gimnaziju ili neku drugu školu.)


🇭🇷 Čestitke svim obiteljima i učenicima te njihovim školama. 🛎 Posebne čestitke i izvanškolskim programerskim specijalistima - MENTORIMA (bivšim natjecateljima) koji svoje umijeće i radost programiranja cjelogodišnje prenose na nove generacije mladih programera, ali i njihovoj sjajnoj matematičkoj asistentici. https://hsin.hr/jhio2020/rezultati.php
 

P.S. (Naknadno vidimo i da je jedan učenik B.Č. nakon završenog natjecanja i objavljenih neslužbenih rezultata dobio 10 bodova) 

-----------
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.