HONI 2020-2021

HONI 2020-2021

13.10.2020.

Prema obavijesti na stranicama organizatora, ovogodišnje hrvatsko otvoreno natjecanje u programiranju HONI, započinje već u ovu subotu, 17. listopada.

U sklopu Zagrebačkog računalnog saveza nastupit će dvije ili tri ekipe, ovisno o mogućnostima prihvata dovoljnog broja mladih programera u natjecanje.

Novi članovi koji su se tijekom ljeta pridružili savezu moći će se natjecati u jednoj od naših ekipa.

U TRENUTNOJ SITUACIJI BILO BI KORISNO KADA BI ORGANIZATORI DONIJELI ODLUKU I OBJAVILI DA SE PRVA KOLA MOGU PROVODITI I BEZ DOLASKA U UČIONICE.

NOVO:

Budući da ima stanoviti broj bolesnih članova ekipa, a nekih i u (samo)izolaciji, i da savez zbog nužnog razmaka i prostornih uvjeta ne može fizički zbrinuti sve zainteresirane u učionicama, pomoći će nam nova odluka organizatora koja dopušta da učenici na natjecanju više (nužno) ne moraju sudjelovati iz prostorija svojih škola/klubova/udruga. Stoga ćemo, dogovoru s roditeljima, tijekom četvrtka objaviti spisak pozvanih u Ilicu 53 i u Dom tehnike. 

Članovi ekipa dobit će SMS obavijest u srijedu 14. listopada navečer ili u četvrtak do 18 sati, a obavijest o satnici pristupa bit će objavljena u četvrtak 15.10. ujutro.

NOVO: Članovi ekipa i njihovi roditelji dobili su u srijedu do 12:30 poruke, a 90% roditelja je već odgovorilo. 

NAPOMENA:

Zbog ukupnih uvjeta života i rada, u prvim kolima će ekipe biti sastavljene od manje članova nego prethodnih godina.

  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.