Svjetsko studentsko natjecanje u programiranju

Svjetsko studentsko natjecanje u programiranju

12.11.2007.

Trideset i drugo svjetsko studentsko natjecanje u programiranju, tzv. ACM International Collegiate Programming Contest (ICPC) u tijeku je od rujna. Više od devedeset timova nadmeće se, uzduž i poprijeko, pa i u dubinu gljobusa, na regionalnim natjecanjima za ulazak u finale.

Jedno od ovih mnogih reginal kontesata održalo se u, našim sjevernim susjedima susjednoj Češkoj Republici, gdje su se timovi borili za upad u svjetsko finale.

Spomenuto finale 32-og ACM-ICPC-a održalo buuuu se od 6. do 10. travnja 2008 u Banff Springsu, kod tete Alberte u Kanadi.

No to i nije neka vijest.

CROmentud tim sastavljen od dva Hrvata i jednog super Madjara, ukupno tri brata Hrvata, po prvi puta uspio je proći regonalno natjecanje
koje se danas u podne službeno završava izbacivanjem natjecatelja iz hotela.

Ovaj uspjeh je tim vredniji kad se uzme u obzir da je jedan naš član to sve postigao greškom zaokruživanja udaljen gotovo 1000km od svog mlađeg i pametnijeg brata iz OŠ Josipa Račića, drugi član je jadan u Prag otputovao bez svojeg teniskog učitelja ( a umalo i bez mobitela) tužan kao pužić bez kućice, a treći je bez Čakovečkog placa bio potpuno izgubljen u bijelome svijetu pa se cijelo vrijeme samo Češkao. Jedan član navodno je oblijetao turističku zajednicu tražeći kartu s Češkim otocima.

U svakom slučaju, bravo za Lukića the Kalinov-čiča, bravo za Lovru the Fastesta i bravo za Chanaddy Igor-boya. Sve to bilo bi nemoguće bez korčulanskog sunca koje im je cijelo vrime sijelo i zračilo im zrake kroz češki zrak.

A da im želimo im još više uspjeha s kanadskim Francuskinjama nego li što su ga imali sa Češkinjama, to se podrazumijeva.

  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.