Završena ZIMA S VIJUGOM 2008,  peti kamp za poticanje rane darovitosti

Završena ZIMA S VIJUGOM 2008, peti kamp za poticanje rane darovitosti

14.01.2008.

U subotu 12. siječnja završen je peti zimski kampić za darovite male informatičare.

Kao i svake prethodne godine kroz kamp je prošlo tridesetak vijugica razvrstanih u nekoliko skupina, radilo se, družilo se, a bilo je i dobre papice.


Svi naši osnovnoškolski pobjednici, drugo i treće plasirani, osim Jure B., nalazili su se u isto vrijeme u Krapini, gdje su uživali slušajući algoritme za srednjoškolce pod vodstvom nekog Luke. Najbolji srednjoškolci su isto tako bili u Krapini, s izuzetkom dvojice najboljih Žužotinje i Sluge koji su skijašili po Alpama.

Zagrebačka ekipa darovitih natjecatelja postupno je stvarana od kraja 1999. I svake slijedeće godine bila je sve bolja i bolje. Iako je realno da od prošle godine ne postoji bolje (13 prvih te po 9 drugih i trećih mjesta od mogućih 12), ipak se valjalo potruditi da na scenu stupi nova generacija četvrtaša i petaša.

Zimska vijuga 2008 je osim okupljanja darovitih minića i poticanja rane darovitosti, imala i ovaj mali natjecateljski "zadatak".

Koliko smo bili uspješni, vidjet će se. No, ekipa voditeljska ekipa nastavila je kvalitetnim radom čiji su put trasirale internacionalka Mihahaela (najcrtica sa DMIH 2006) i lejdi ŽE, stručne voditeljice i autorice projekta za poticanje rane darovitosti ZRSa. Ove godine u timu je bio i Krešimir Mišura, jedan od dvojice prvih Mihahaelinih učitelja. :)

Sve u svemu, bilo je i veselo i korisno, što će svi minići, a i Krapinski i Alpski e-čovjeci imat prilike pokazati na Zagrebačkoj INFORMATIJADI Božo Težak koja počinje druge subote u veljači.

Posjetili su nas čak i novinari, no nisu shvatili da smo mi priča za sebe, s glavom i repom.

Shvatit će kad tad :), a do tada malo slikica.

  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.