DANI TEHNIČKE KULTURE NA BUNDEKFESTU 2013, nastup ZRSa

DANI TEHNIČKE KULTURE NA BUNDEKFESTU 2013, nastup ZRSa

04.09.2013.

Na ovogodišnjem BUNDEKFESTu, u sklopu Dana tehničke kulture nastupit će i Zagrebački računalni savez s udrugama članicama. Tijekom tri dana, od ponedjeljka 9. rujna pa do srijede 11. rujna, provest će raznovrsne popularizatorske pokazne radionice za naše drage sugrađane svih uzrasta. Osim hrabrih iskusnijih polaznika radionicama će moći prisustvovati i gosti, znatiželjnici u prolazu, a oni koji se odluče moći će se prijaviti i za besplatne jesenske radionice koje daruje Grad Zagreb putem svojeg ureda za obrazovanje, kulturu i šport. Napominjemo da se satnica otvaranja (***) pomaknula i da će biti u 18 sati, a ne u 19 sati (dodano 6.9.).

Lokaciju šatora tehničke kulture ćemo objaviti čim bude poznata (POLOŽAJ ŠATORA TK, oko 100m iza kružnog toka, dopisano 6.9.), a evo i našeg programa koji će se odvjati u prostorima 2 i 3, lijevo po ulasku u šator:

prvi dan, ponedjeljak 9.9.

                17:15 - 17:30 i 20:00 – 20:30

                „100 godina BOŽE“, prezentacija istoimenog singla posvećenog znanstveniku i humanisti Boži Težaku (osnivaču katedre za informatologiju na FFZ u Zagrebu, osnivaču multimedijalnog centra referalnog centra Sveučilišta u Zagrebu te idejnom začetniku osnivanja Tehničkog muzeja u Zagrebu) i darovitim informatičarima

                17:45 – 19:30

                Zlatna dob osvaja računalo, pokazna radionica za naše drage umirovljenike i umirovljenice

       *** 18:00 - 18:15 Dani tehničke kulture, svečanost otvorenja, velika dvorana,

drugi dan, utorak 10.9.

                18:00 – 19:15

                DOBRO DOŠLE U ZRS, pokazna radionica za žene 'računalke' smiley

                19:30 – 20:30

                SERBUS DRAGI BUNDEK MOJ, pokazna radionica računala i glazbe za one koji zlo ne misle, uključujući i gradonačelnika

treći dan, srijeda 11.9.

                17:30 – 17:45

                ZRSOVAC u društvu, prezentacija postignuća saveza, prvog dobitnika obaju najviših priznanja grada za rad i rezultate na  

                području poticanja darovitosti u učeničkoj informatici i računalstvu

                18:15 – 19:00

                mini.VIJUG@, pokazna programerska radionica za miniće, učenike nižih razreda osnovnih škola

                19:30 – 21:00

                PARALEL SLALOM, pokazna radionica-trenažno natjecanje najboljih hrvatskih programera

svaki dan, (9. do 11.9) od 17 do 21:15

                SISAVAC GODINE, film o Sandri Perković i osvajačima zlatnih medalja na informatičkim olimpijadama, za gradonačelnika Grada Zagreba, kad dođe dobro došao je, 10 minuta.

Pozivamo naše drage članove da posjete BUNDEKFEST i s uživancijom prođu kroz šator tehničke kulture i pritom ne zaborave na nas. One s darom zapažanja pozivamo da se ne ljute što 'netko' nije preciznije prenio naše sadržaje prema pressu BUNDEKFESTa. Zbog svih koji još ne znaju za naš savez i ne prate naš portal, a koji bi zbog Sandre Perković došli pogledati film Sisavac godine, no preko medija nisu čuli da je glavna zvijezda filma uprava Sandra sa svim zlatnim informatičkim olimpijcima, jako nam je žao. Palac gore za BUNDEKFEST!

-----------
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.