Učenici razredne nastave uživaju u programiranju

Učenici razredne nastave uživaju u programiranju

17.12.2014.

U utorak navečer završena je Mala programerska olimpijada. Učenici razredne nastave, od prvog do četvrtog razreda i jedna predškolka, uživali su rješavajući zadatke u programskom jeziku Logo. Neki od njih poznaju već i programski jezik C++, i žale se zašto ne postoji mala olimpijada i u tom jeziku. Osim djece iz Zagreba, u goste su nam stigli vrijedni roditelji s djecom iz Križa i Popovače.

Radilo se u našem prizemlju i u željezničkoj modelarnici na katu, natjecanje se pratilo na televizorima, da bi na kraju, s malo kašnjenja dotrčala i tradicionalna torta eMPEO 2014. Prva je rezala najmlađa sudionica, predškolka Mirta Kala Machata, a zatim svi ostali.

Oni malo sretnij i spretniji s više osvojenih bodova zaslužili su i marcipanskog klaunčića. Ivan Badrov je imao najviše bodova i od sreće je dubio na glavi, najs(p)retnija djevojčica bila je Dorica Lendvaj, a prvašić Lovro Miljak svojem je klaunu uspio pojesti samo ručice.

Bilo je veselo i lijepo.

Bolesnima koji nisu mogli sudjelovati želimo da se što prije oporave, a svi ostali su ove godine pobijedili. Samo naprijed.

Hvala Gradu Zagrebu i svim dobrim ljudima koji nas podržavaju ili to namjeravaju učiniti, a dogodine se vidimo u novom prostoru i s dvostruko više najmlađih programera.

Udruga programera S VIJUGOM, udruga BOŽO TEŽAK i Društvo DUI te ove godine posebno i udruge NET SYTEMS i MiK koje su pomogle da se podigne kvaliteta mrežnih instalacija za ovu i mnoge iduće godine, uvijek su najagilniji kad su u pitanju najmlađi programeri.

-----------
  

IZDVOJILI SMO

Oni dobro znaju da su ljudski potencijali najvažniji nacionalni resurs, godinama potiču darovite učenike i ne posustaju. Uvijek i sve za hrvatsku darovitost, osnovna im je misao vodilja. Njihov veliki rad i prinos školskom sustavu i nacionalnoj darovitosti na ovom području je izniman ...
  

ZANIMLJIVOSTI

Hrvatski robotičari dio su međunarodnog tima znanstvenika koje će u sklopu NATO-ovog programa Science for Peace and Security izraditi najveći dron na svijetu.
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.