Učenici razredne nastave uživaju u programiranju

Učenici razredne nastave uživaju u programiranju

17.12.2014.

U utorak navečer završena je Mala programerska olimpijada. Učenici razredne nastave, od prvog do četvrtog razreda i jedna predškolka, uživali su rješavajući zadatke u programskom jeziku Logo. Neki od njih poznaju već i programski jezik C++, i žale se zašto ne postoji mala olimpijada i u tom jeziku. Osim djece iz Zagreba, u goste su nam stigli vrijedni roditelji s djecom iz Križa i Popovače.

Radilo se u našem prizemlju i u željezničkoj modelarnici na katu, natjecanje se pratilo na televizorima, da bi na kraju, s malo kašnjenja dotrčala i tradicionalna torta eMPEO 2014. Prva je rezala najmlađa sudionica, predškolka Mirta Kala Machata, a zatim svi ostali.

Oni malo sretnij i spretniji s više osvojenih bodova zaslužili su i marcipanskog klaunčića. Ivan Badrov je imao najviše bodova i od sreće je dubio na glavi, najs(p)retnija djevojčica bila je Dorica Lendvaj, a prvašić Lovro Miljak svojem je klaunu uspio pojesti samo ručice.

Bilo je veselo i lijepo.

Bolesnima koji nisu mogli sudjelovati želimo da se što prije oporave, a svi ostali su ove godine pobijedili. Samo naprijed.

Hvala Gradu Zagrebu i svim dobrim ljudima koji nas podržavaju ili to namjeravaju učiniti, a dogodine se vidimo u novom prostoru i s dvostruko više najmlađih programera.

Udruga programera S VIJUGOM, udruga BOŽO TEŽAK i Društvo DUI te ove godine posebno i udruge NET SYTEMS i MiK koje su pomogle da se podigne kvaliteta mrežnih instalacija za ovu i mnoge iduće godine, uvijek su najagilniji kad su u pitanju najmlađi programeri.

-----------
  

IZDVOJILI SMO

Krajem devedesetih Grad Zagred nije postojao na karti pobjednika državnih natjecanja u informatici, a broj učenika zainteresiranih za programiranje bio je malen. Nova ekipa u Zagrebačkom računalnom savezu odlučila je to promijeniti od ljeta ...
  

ZANIMLJIVOSTI

U sklopu VIDI e-novation Awards događanja predstavljen je i novi projekt visokotehnološke medijske kuće Vidi, aglavni urednik Tomislav Kotnik predstavio je Vidi Project X, ...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.