„BOŽO“ - jesenski programerski turniri 2014.

„BOŽO“ - jesenski programerski turniri 2014.

30.11.2014.

Informatijada BOŽO TEŽAK u prosincu završava svoju jedanaestu sezonu. Natjecanja se održavaju na tri razine kvalitete, MINI - za učenike razredne nastave (Logo), zatim AVVENIRE – oni koji dolaze, za učenike viših razreda osnovnih škola (Logo i C++), i na kraju, MASTERS - za olimpijske kandidate, za učenike srednjih škola, održat će se od 12. do 14. prosinca u Ilici 53. U natjecanju AVVENIRE pravo sudjelovanja zaslužit će i nekolicina učenika nižih razreda, dok će u natjecanju za srednjoškolce to pravo zaraditi nekoliko osnovaca s najboljim rezultatima na dosadašnjim natjecanjima.

Pozvani su svi sudionici proljetnih turnira, izuzev novostasalih brucoša, lista pozvanika bit će objavljena uskoro - OVDJE.

Bit će to opet prava mala programerska fešta za sve uzraste - pogledajmo.

Pripremne radionice i testiranja u sklopu natjecanja, održat će se u  ponedjeljak i srijedu, 8. i 10. prosinca od 19:30 do 22 sata.

Evo rasporeda natjecanja:

-          četvrtak, 11.12.

            MINI.Logo, razredna nastava: 19:30 do 21:15,

            pripremno natjecanje

-          subota, 13.12

            MINI.Logo, razredna nastava:      9:30 do 11:15

            AVVENIRE.Logo, stariji osnovci: 11:30 do 14:30

  •                       okrijepizza i sokići, 14:45 do 15:15

            AVVENIRE.C++, stariji osnovci:   15:45 do 18:30

-          nedjelja, 14.12

            MASTERS, C/C++, srednje škole: 11:00 do 15:00

 

Posebno, u utorak 16.12., s početkom u 18:00 sati, održat će se i Mala programerska olimpijada, eMPEO 2014, o čemu će do kraja tjedna biti objavljena i zasebna obavijest.

Vjerujemo da će se iduća, proljetna nadmetanja održati za dvostruko više natjecatelja i u novom prostoru, za čije uređenje je studija uređenja završena. Preostali su još neki projektni detalji, a u tijeku su i zadnje neophodne formalnosti koje prethode preuzimanju prostora.

Učinit ćemo sve što je u našoj moći kako bi Grad Zagreb dobio novi sjajni znak raspoznavanja.

  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.