MASTERS C/C++, 1. jesenski ogled, rezultati

MASTERS C/C++, 1. jesenski ogled, rezultati

02.12.2013.

Izuzetno zahtjevan prvi jesenski C/C++ ogled srednjoškolaca u klasi MASTES za olimpijske kandidate završen je u subotu navečer.

Uz nekoliko časnih izuzetaka, odazvali su se svi najbolji dosadašnji te oni budući olimpijski kandidati, od kojih će neki učiniti sve kako bi već dogodine postali hrvatskim olimpijskim reprezentaivcima. Osim najboljih natjecatelja iz Zagreba, sudjelovali su i vrhunski programeri iz drugih krajeva, predstavljajući Slavonski Brod, Čakovec, Pulu, Našice, Vrbovec i druge gradove.

Za ovo izuzetno zahtjevno kolo autorski dvojac s rukavićima dobio je pohvale i od onih najmlađih i od onih srednjih i najstarijih, a nitko se nije usudio riskirati i otvoriti šesti, BONUS CASE zadatak.

Pobjedničku kapicu u klasi MASTERS preuzeli su Mislav Balunović (4.r) iz Slavonskog Broda s 31,2% bodova, Mihael Liskij (3.r) iz Zagreba s 23,6 %, Stjepan Požgaj (2.r) iz Čakovca s 9.6% i Adrian Beker (1.r) iz Zagreba s 25,6% bodova.

Konkurencija je u svim razredima oštra, tako da jako dobar rezultat u idućem ogledu, i bez BONUS CASE zadatka koji nosi 400 bodova, može preokrenuti ljestvicu nakon završnog ogleda za dva tjedna, čak i u korist onih koji su bili spriječeni nastupiti u ovom kolu.

Od osnovaca, onih koji dolaze  kiz klase AVVENIRE, i koji su se natjecali uz pozivnicu organizatora, najbolji je bio Vilim Lendvaj (8.r) iz Popovače sa 6% bodova. Svi su se morali jako pomučiti za svoje bodove, a oni kojima to nije uspjelo, neka se ugledaju o one koji su ipak našli put do MASTERS bodova.

Zanimljivo je da su tri najbolje plasirana natjecatelja na proljetnom turniru, Mislav Balunović, Domagoj Ćevid i Ivan Lazarić, prema broju osvojenih bodova bili poredani istim redom kao i na proljetnom MASTERS-u.

REZULTATI -  skupni pregled

  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.