Programerska liga MINI VIJUGA 2011/2012 završena je u subotu

Programerska liga MINI VIJUGA 2011/2012 završena je u subotu

13.11.2012.

Proteklog vikenda naši najmlađi programeri završili su svoje natjecanje, koje se ove godine iz objektivnih razloga malo odužilo. Svi minići bili su odlični, a nešto bolji od drugih bili su: Vlatko Borevković, među prvašima,  Dorijan Lendvaj među drugašima, Ivan Jambrešić među trećašima i Antonio Lukić, među četvrtašima. Mali superić iz Popovače, Dorijan Lendvaj istaknuo se i najboljim ukupnim rezultatom među starijim minićima i zato će dobiti dvije puse od svoje setre Dorice, koja je bila jedina predškolka u natjecanju, i ostvarila izuzetno dobar rezultat od 62,5%. Među djevojčicama još su se istaknule Laura Barišić koju je Dorijan pobijedio samo za 0,1% (99,5% prema 99,4%) i Eva Demović, koja će uskoro pobjeđivati svojeg starijeg brata Bernarda, a dobre su bile Adriana Tokić i Melani Franjić te Veronika Fistrić i Tamara Kos iz Popovače. Grad Zagreb ekipno je zauzeo prvo mjesto, izvanserijska Popovača drugo, a vrijedni Vrbovčani uključivali su se uvijek kad su mogli. U zadnjem kolu u natjecanje su pridružena i dva darovita Zadrana, koja će se sada prihvatiti rješavanja zadataka i vježbanja, pa će, zajedno sa najboljim natjecateljima MINI VIJUGE, dobiti poziv na EMPEO-malu programersku olimpijadu, u prosincu ove godine. A hoće li netko od ovih malih natjecatelja i natjecateljica, u budućnosti ostvarivati pobjede za Hrvatsku, pokazat će vrijeme.

No, ljepotu druženja i umijeće 'naređivanja' računalu što treba raditi, korak po korak, te spoznaju da je računalo sredstvo za rad, a ne prijatelj ni igračka, nitko im neće uzeti.

Volimo ih.

Evo rezultata - mini A

Evo rezultata - mini B

  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.