ZG.IBT 21/22 - MINI.vijug@

ZG.IBT 21/22 - MINI.vijug@

27.11.2021.

Sedamnaesta natjecateljska sezona za učenike razredne nastave u sklopu ZG. Informatijade Božo Težak započinje u ponedjeljak 29.11., kada će se održati prvi ogledi MINI.vijuge. U natjecanje se pozivaju naši najmlađi članovi koji redovito pohađaju radionice "Programerska vijuga".

Oba ogleda, za skupine MINI A i MINI B, održat će se u on-line modu rada, gdje će natjecatelji zadatke rješavati s udaljenih lokacija. Ogledi će našim najmlađim polaznicima biti dostupni od ponedjeljka 29. studenog, a natjecanju će se moći pristupiti sve do nedjelje 5.prosinca. Za rješavanje pojedinog ogleda natjecatelji MINI A i MINI B skupina imaju na raspolaganju 90 minuta, a natjecanje je nužno obvezno odraditi u jednom sjedenju - dakle bez duljih prekida. Zbog otvorenog karaktera natjecanja, molimo sve natjecatelje da si štopaju vrijeme, kako nebi premašili dozvoljenih 90 minuta.

Natjecanje MINI.vijuga@ imat će ukupno četiri ili pet ogleda. Završit će pred kraj školske godine, a neki učenici 1. i  2. razreda (MINI A) moći će se, ako žele, igrati i sa zadacima namijenjenim svojim vršnjacima iz 3. i 4. razreda (MINI B).

Nakon početka prva dva ogleda MINI.vijuge, krajem prosinca na rasporedu je i završno natjecanje za kalendarsku godinu 2020. - EMPEO 2020, Mala programerska olimpijada, za koju će biti stavljena zasebna obavijest.

Evo popisa termina za učenike razredne nastave za MINI.vijugu:

- 29.11., prvi ogled, on-line pristup do 5.12.2021.
- 13.12., drugi ogled
- EMPEO krajem prosinca
- treći ogled predvidivo u veljači

Upute za prijavu:

 1. Registracija i izrada korisničkog računa na ZATEMAS platformi (obezno popunjavanje polja za ime i prezime).
 2. Prva prijava u natjecateljski sustav informatijade.
      2.1. Ako se prva prijava obavi u periodu kad je natjecanje već krenulo, poslati e-mail organizatoru sa imenom korisničkog
             računa.
      2.2. Nakon slanja e-maila, pričekati odziv organizatora, nakon čega natjecatelj može pristupiti natjecanju.
             Zbog mogučnosti da ovaj proces potraje, preporučamo da se registracija i prva prijava obave do nedjelje nevečer 28.11.
 3. Nakon prijave potrebno je pročitati upute, te slijediti korake za prijavu na natjecanje:
      3.1. Odabih manifestacije, natjecanja i ogleda.
      3.2. Prihvaćanje uputa natjecanja i potvrda prijave
      3.3. Popunjavanje profilnih informacija i spremanje istih.
      3.4. Popunjavanje izbornog slogana i spremanje istog.
      3.5. Odabir jezika i pristup natjecanju.
 4. Po završeku svih prijašnjih koraka, natjecatelju se otvara sustav za pregled i slanje rješenja zadataka, a upute za korištenje istog će natjecatelji dobiti na e-mail do početka ogleda.

 

NAPOMENA:
Molimo polaznike i roditelje da redovito prate našu web stranicu.

  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.