MINI.vijug@ 2020/21 - drugi ogled

MINI.vijug@ 2020/21 - drugi ogled

26.05.2021.

Šesnaesta natjecateljska sezona za učenike razredne nastave u sklopu ZG. Informatijade Božo Težak nastavlja se nakon dulje pauze s 29.5., kada će se održati drugi ogledi MINI.vijuge. U natjecanje se pozivaju naši najmlađi članovi koji redovito pohađaju radionice "Programerska vijuga".

Dva ogleda, za skupine MINI A i MINI B, održat će se u on-line modu rada, gdje će natjecatelji zadatke rješavati s udaljenih lokacija. Ogledi će našim najmlađim polaznicima biti dostupni od subote 29. svibnja, a natjecanju će se moći pristupiti sve do nedjelje 6.6.2021. Za rješavanje pojedinog ogleda natjecatelji MINI A i MINI B skupina imaju na raspolaganju 90 minuta, a natjecanje je nužno obvezno odraditi u jednom sjedenju - dakle bez duljih prekida. Zbog otvorenog karaktera natjecanja, molimo sve natjecatelje da si štopaju vrijeme, kako nebi premašili dozvoljenih 90 minuta. Učenici 1. i  2. razreda (MINI A) moći će se, ako žele, uhvatiti u koštac i sa zadacima namijenjenim svojim vršnjacima iz 3. i 4. razreda (MINI B).

Evo podsjetnika za učenike razredne nastave za MINI.vijugu:

- 29.5., drugi ogled, on-line pristup do 6.6.
- 5.6., treći ogled, on-line pristup do 13.6.
- 12.6., četvrti ogled, on-line pristup do 20.6.

Upute za prijavu:

  1. Korisničke podatke za svakog natjecatelja roditelji će dobiti SMSom.
  2. Koristeći podatke iz SMS-a natjecatelji će se u sustav prijaviti putem informatijada.zrs.hr, preporučeno prije natjecanja radi testiranja ispravnosti podataka iz SMS-a.
  3. Nakon prijave potrebno je pročitati upute, te slijediti korake za prijavu na natjecanje:
        3.1. Odabih manifestacije, natjecanja i ogleda.
        3.2. Prihvaćanje uputa natjecanja i potvrda prijave
        3.3. Popunjavanje profilnih informacija i spremanje istih.
        3.4. Popunjavanje izbornog slogana i spremanje istog.
        3.5. Odabir jezika i pristup natjecanju.
  4. Po završeku svih prijašnjih koraka, natjecatelju se otvara sustav za pregled i slanje rješenja zadataka, a upute za korištenje istog će natjecatelj dobiti na e-mail.

 

NAPOMENA:

Molimo polaznike i roditelje da redovito prate našu web stranicu.

  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.