Programerski akcelerator 2017

Programerski akcelerator 2017

11.10.2017.

I ovogodišnja natjecanja u sklopu pAKCELERATOR-a održat će se u mjesecu studenom. Vježbe i pripremne radionice za natjecanja su u tijeku, a oba natjecanja u programskim jezicima FMS Logo odnosno C/C++/Python održat će se u subotu 11.11. od 10 do 18:30 sati u Ilici 53.

Broj mjesta ograničen je prostorom i uz upotrebu željezničke modelarnice iznosi 32 + (2+1) uredska mjesta i za Logo i za C++/Python. Za oba stigle su potvrde o sudjelovanju za po trideset i troje natjecateljica i natjecatelja. 

U natjecanje za C/C++/Python FMS Logo pristupaju pozvanici koji su potvrdili dolazak.

Evo rasporeda i satnica, Ilica 53. 

I. Subota 11.11., 

a) C++/Python
- 09:15 do 09:40, dolazak i registracija natjecatelja
- 09:45 do 11:15, uvodni ogled 
- 11:30 do 14:00, završni ogled

okrijepizza, 14:00 

b) FMS Logo
- 14:30 do 14:50, dolazak i registracija natjecatelja
- 15:00 do 16:30, uvodni ogled 
- 16:45 do 19:15, završni ogled
 
Uz isprike svima koje smo zbog ograničenog broja mjesta morali odbiti, napominjemo da će zbog velikog interesa jedna grupa natjecatelja zadatke rješavati i u Domu tehnike na Jarunu u sklopu redovitih radionica.
 
Pokrovitelj pAKCELERATOR-a je Gradska skupština Grada Zagreba, a finalni ogledi 11. studenog održavaju se i sa svrhom njegovanja uspomene na grad heroj Vukovar, koji će nas i ove godine tjedan dana kasnije, u subotu 18.11., veličanstvenom kolonom sjećanja na osobiti način posjetiti na pobjedničku žrtvu u borbi za slobodu i neovisnost, prije 26 godina.
 
Svi pozvanici te ostali uredni polaznici vježbi i priprema dobit će "pAKC" majice. Sva natjecanja su uvijek u Ilici 53. Veselimo se vašem dolasku.
 
NAPOMENA:
Zbog velikog interesa roditelja i polaznika pokušat ćemo ovo popularizatorsko natjecanje od iduće godine održavati već od travnja, svibnja i lipnja, sa završnim natjecanjima u listopadu i studenom.
-----------
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.