Programerski akcelerator 2017, rezultati finala

Programerski akcelerator 2017, rezultati finala

16.11.2017.

Na upravo završenom popularizatorskom natjecanju pAKCELERATOR za učenike osnovnih škola koji vole programirati, pozvano je dva puta po pedeset natjecatelja koji su se natjecali u programskim jezicima FMS Logo i C++/Python.

Osim starijih osnovaca u natjecanjima su sudjelovali i najbolji učenici razredne nastave.

U programskom području C++/Python apsolutno najbolji bio je Patrik Pavić, trenutno najbolji hrvatski osnovac, koji je prvo kolo riješio za manje od pola sata, a odmah do njega je sedmaš Marko Dorčić.

Gledajući rezultate po razredima, među osmašima su se među najboljih pet osim Patrika uvrstili Domagoj Sabolić, Sara Lazarušić, Toma Begović i Antonio Dijanić. Među sedmašima prvih pet mjesta su zauzeli Marko Dorčić, Fran Babić, Patrik Modrić, Fabjan Markovinović i Ivan Badrov.

Ovih deset učenika osmih i sedmih razreda ujedno su u apsolutnom poretku zauzeli mjesta u TOP 10 ovogodišnjeg C++/Python akceleratora, samo pedesetak bodova iza njih nalazi se vrijedan i ambiciozan novi član ZRS-a Vito Pozaić.

Među učenicima šestih razreda najbolji su bili Lara Semeš, Renato Krpan, Matija Lacković, Ivan Paljetak i Kristina Lavin, a kod petaša Ema Hrkač, Angela Vukić, Ivan Dijanić i Jakov Iljadica.

Učenici razredne nastave bili su odlični i dohvatili svoje prve bodove na akceleratoru.

U programskom jeziku Logo najbolji su bili Bernard Inkret i Markom Dorčić, a Bernard je jedini imao 100% bodova. Po razredima su se osim njih dvojice istaknuli Domagoj Sabolić i Laura Barišić (8.r), zatim Fran Babić, Fabjan Markovinović i Ivan Badrov (7.r), Renato Krpan i Tin Jovanović (6.r) te Jakov Iljadica i Ema Hrkač (5.r).

I učenici razredne nastave bili su jako dobri i osvajali svoje prve bodove, a nešto bolje rezultate postigli su oni s duljim programerskim stažom, na čelu s Leonom Granoša (3.r) i Lovrom Tunjićem (4.r)

U oba natjecanja posebnu pohvalu zaslužio je Bernard Inkret, sjajan mladi čovjek, učenik 8.r OŠ Rude, koji se nakon dva mjeseca izbivanja zbog zdravstvenih problema polako vraća u formu. Nama je ipak najvažnije je da Berny kao čovjek trajno fantastičan i da je na tom najvažnijem polju uvijek u vrhunskoj formi.

Evo rezultata: FMS Logo C++/Python

 

NAPOMENA:

Programerske vježbe održavat će se tijekom ferja, a Završno pAKCELERATOR testiranje održat će se 13. siječnja, čime će i završiti ovogodišnji programerski akcelerator. 

-----------
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.