pAKCELERATOR 2018, održano je finalno natjecanje

pAKCELERATOR 2018, održano je finalno natjecanje

11.11.2018.

U subotu 10. studenog održano je finalno kolo ovogodišnjeg programerskog akceleratora. Na dva odvojena natjecanja u programskim jezicima Logo i C/C++/Python, okupilo se stotinjak mladih programera.

Kako bi mogao primiti što više zainteresiranih mladih programera.Savez je ponovno natjecanje organizirao uz korištenje željezničke modelarnice i osigirao dodatne termina za sudjelovanje.

U programskim jezicima C/C++/Python najbolji su bili Fran Babić i Marko Dorčić, koji su ujedno i najbolji osmaši, ispred Fabjana Markovinovića i Vlatka Borevkovića. Kod sedmaša je izvrsna bila Lara Semeš, a slijede je Renato Krpan i Luka Protulipac. Među učenicima šestih razreda rezultatom je odskočio Fran Škarica, a iza njega su Juraj Mandić i David Ivanjek. Kod petaša tijesnu borbu su vodili Filip Jerleković i Ivan Patarčić, a iza njih su Lovro Kristijan Miljak i Lovro Tunjić. I učenici razredne nastave osvajali su svoje prve bodove. Malo bolji od ostalih bili su četvrtaši Leona Granoša i Dino Hadžić, a bodove su ponovno osvojili prvašić Borna i drugašić Marin.

U programskom jezuku Logo najboljih su bili Fran Babić, Vlatko Borevković, Marko Dorčić, Fabjan Markovinović i Renato Krpan. Po razredima pobjednici su Fran Babić (8.r), Renato Krpan (7.r), Juraj Mandić (6.r), Lovro Tunjić (5.r), Leona Granoša (4.r), Jan Maljković (3.r) i Bruno Sučija (1.r).

Na središnjoj lokaciji u Ilici bilo je veselo i zabavno. Zbog nedostatka prostora Ema je rješavala u sistemskoj sobi, a neki u uredu. U pauzi između dva natjecanja igrala se košarka, a bilo je i sokića i okrijepe za mlade programere. 

Programerski akcelerator završava provjerom napretka učenika u sklopu zimskih priprema, a uoči početka drugog obrazovnog razdoblja.

Privremeni rezultati (konačni rezultati u utorak 13.11.):

C/C++/Python              Logo

  

IZDVOJILI SMO

Krajem devedesetih Grad Zagred nije postojao na karti pobjednika državnih natjecanja u informatici, a broj učenika zainteresiranih za programiranje bio je malen. Nova ekipa u Zagrebačkom računalnom savezu odlučila je to promijeniti od ljeta ...
  

ZANIMLJIVOSTI

U sklopu VIDI e-novation Awards događanja predstavljen je i novi projekt visokotehnološke medijske kuće Vidi, aglavni urednik Tomislav Kotnik predstavio je Vidi Project X, ...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.