ZRSovcima najveće gradsko priznanje - NAGRADA GRADA ZAGREBA 2010

ZRSovcima najveće gradsko priznanje - NAGRADA GRADA ZAGREBA 2010

31.05.2010.

U znak javnog priznanja za osobite uspjehe, ostvarenja i zasluge u radu, dodjeljuje se Nagrada Grada Zagreba. Skupština Grada Zagreba, u svojoj sjednici od 18. svibnja 2010. donijela je Zaključak o dodjeli Nagrade Grada Zagreba kojom je nagrađeno trinaest pojedinaca i dvije udruge. Osim uvaženih pojedinaca i Saveza inovatora Zagreba, kojima ovim putem od srca čestitamo, nagradu je pod rednim brojem 14. dobio i naš Zagrebački računalni savez uz slijedeći tekst zaključka:
14. Zagrebački računalni savez, priznanjem
- za izvanredne rezultate na državnim učeničkim natjecanjima iz informatike i računalstva zahvaljujući desetogodišnjem velikom zalaganju, napornom, kvalitetnom i strpljivom radu Saveza koji djeluje od 1998. U sklopu projekta „Za hrvatsku darovitost“ već desetu godinu bavi se poticanjem darovitosti, odnosno skrbi o darovitim pojedincima. Posljednje je četiri godine na državnim učeničkim natjecanjima iz informatike i računalstva uzastopno osvojeno 90% prvih mjesta, te oko 75% drugih i trećih mjesta. To su za Grad Zagreb najbolji rezultati u povijesti svih državnih natjecanja u školskom sustavu Republike Hrvatske te je projekt poticanja učeničke darovitosti u učeničkoj informatici i računalstvu postao zaštitnim znakom Grada Zagreba, a Zagrebački je računalni savez prepoznat kao udruga koja je jedina u proteklom desetljeću svojim autorskim projektima (u ime Grada Zagreba), sustavno i ustrajno skrbila o poticanju darovitosti učenika osnovnih i srednjih škola na tom području.


Najbolji hrvatski olimpijci i uvaženi akademici s lakoćom su prepoznali izvanserijsku kvalitetu. Očito nije bilo razloga da im se u tome jednoglasno ne pridruže i Odbor za dodjelu javnih priznanja i Skupština Grada Zagreba u ime Grada Zagreba.

Na današnjoj svečanoj sjednici koja se povodom Dana Grada Zagreba održala u prepunoj Gornjogradskoj vijećnici, Nagradu je u ime saveza preuzeo Rikard Dimić, dipl.ing., predsjednik ZRSa. Osim njega u ovoj svečanosti sudjelovalo je i izaslanstvo Saveza na čelu s Branimirom Makanecom, ing. počasnim predsjednikom saveza u dva mandata. Svečanosti su nazočili i Zoran Vrbanac, najstariji član IO ZRS, zatim Luka Kalinovčić i Mihaela Piskač, prof. (prvi osvajač prvog zlata za Hrvatsku na Međunarodnim olimpijadama i tajnica Društva učitelja informatika osnovnih škola Zagreba, višegodišnja najuspješnija mentorica u programiranju za osnovne škole) te Kristijan Burnik, istaknuti član udruge informatičara BOŽO TEŽAK i Đurđica Težak, predstavnica obitelji Težak.
Za svoj višegodišnji prinos poticanju darovitosti te zbog najboljih rezultata u povijesti svih državnih natjecanja u školskom sustavu Republike Hrvatske, Zagrebački računalni savez nedvojbeno je zaslužio najviša priznanja Grada Zagreba. Sreću i ponos naše ekipe podijelio je i Đani Stipaničev, propjevavši na svoj osobit način.

Galerija





  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.