ZRSovci dobili MEDALJU GRADA ZAGREBA

ZRSovci dobili MEDALJU GRADA ZAGREBA

29.09.2010.

Danas iza 12:30 u zgradi Poglavarstva Grada Zagreba, u svečanoj dvorani 372, upriličena je skupna svečanost za pojedince i udruge kojima je Gradonačelnik Grada Zagreba, cijeneći njihov osobit prinos u odgovarajućim područjima rada odnosno djelovanje u dužem vremenskom razdoblju na dobrobit Grada, odlučio dodijeliti Medalje Grada Zagreba.

Nas ZRS.ovcewink osobito veseli, što smo se, nakon dobivanja NAGRADE GRADA ZAGREBA na Dan Grada 31. svibnja ove godine, kao najvećeg gradskog priznanja, našli u društvu rijetkih pojedinaca i udruga kojima je dodijeljeno i najviše priznanje našeg Gradonačelnika, Milana Bandića - MEDALJU GRADONAČELNIKA GRADA ZAGREBA. I što smo obje najviše nagrade i priznanja dobili za rad i rezulate rada i to u istoj godini. Stoga je razumljivo da su se pozivu na ovu svečanost odazvali brojni ZRSovci, njih (nas) oko šezdesetak. Svi su se oni došli još jednom osjetiti da je vrijedilo činiti dobro svojem gradu, i vidjeli su da se dobro dobrim vraća. Bili su tu predstavnici roditelja darovitih učenika na čelu s Anamarijom Kalinovčić i Franjom Kičićem. Bili su tu i mnogi drugi roditelji od Snježane Liskij i Tamare Poljičanin, Zlatka Razuma, Mladena Ricijaša i Saše Grozdanića te Zorana Filipića i drugih. Bili su tu najbolji bivši i sadašnji natjecatelji od starijih Luke Donđivića, Matije Osrečkog, Relje Medića, Krešimira Mišure, Adrijana Satje Kurdije, Franeta Kurtovića do mlađih Ivice Kičića, Matije Milišića, Antuna Razuma, Matije Folnovića, Mihaela Liskija, Branimira Filipovića, Marije Gegić, Petra Orlića, Vedrana Kurijie, Hrvoja Ricijaša, Karla Grozdanića i mnogih dugih. Bili su tu i oni najmlađi koji dolaze Lovro Klinovčić i Vedran Filipić. Vjerovali ili ne bio je tu i vječni Saša Stublić, jedno od prvih hrvatskih olimpijskih srebara. Osim roditelja i natjecatelja, svečanosti su pribivali i istaknuti profesori informatike i mentori koji se zdušno i s rezultatima bave ovim područjem, od Mihaele Piskač, Željke Orčić, Idriza Midžića, Miroslava Pavića i Gordana Jurkovića do novih profesorskih snaga Relje Medića i njegovog prvog profesora, sada umirovljenika Zorana Vrbanca. Bili su tu i mnogi članovi raznih stručnih timova i naših udruga članica predvođeni Tiborom Kulcsarom te nezaobilaznim smiley Ivanom Vučicom i Kristijanom Burnikom, zatim Nikolom Kičićem, Goranom Baotićem i Ivanom Štorekom, zatim ljudi iz ZRSovog ureda na čelu s Mariom Somekom i gradu uvijek vjerni Boris Ugljarević koji još čeka pomoć Grada za rješenje svojeg statusa u Hrašću. Vodstvo ZRSove delegacije činili su Rikard Dimić, predsjednik, Dr.Sc. Vesna Babić, dopredsjednica i Branimir pl. Makanec, počasni predsjednik, a viđen je i tajnik Z.Š. Bili su tu i naši članovi, medijske face, poput Jeronima S. Marića, pokretača akcije "SVAČIJE JE PRAVO ŽIVJETI" i producenta pjesme "100 godina BOŽE". Bila je tu i HANA BLAŽEVIĆ, nekad pjevačica i šefica IZOLIERBANDA,a sada odličnog sastava INDIGO 7.

U ime Saveza Gradonačelniku se obratio Rikard Dimić te se biranim riječima zahvalio:
"Poštovani gospodine gradonačelniče Grada Zagreba! Krajem 1999 kad smo preuzimali Savez zarekli smo se da ćemo iz temelja promijeniti tadašnje stanje. Nakon 10-tak godina ustrajnog rada, zahvaljujući vašoj podršci i ovim pametnim ljudima oko nas, u tome smo i uspjeli. Hvala vam na tome što ste nas prvi prepoznali, što ste podržali našu kandidaturu za Nagradu Grada Zagreba te naš prinos naposlijetku i nagradili Medaljom Grada Zagreba. Time ste nas dodatno potaknuli u našoj borbi za 'pravo na rad', a svim našim generacijama izvrsnih informatičara i njihovim roditeljima i voditeljima poručili da vam je najiskrenije stalo do njih. Još kad nam pomognete da riješimo i jedina dva preostala problemčića gdje će nam biti kraj. Hvala vam i živjeli!"
 
Nakon skupne fotografije, Gradonačelnik je dobio što je i zaslužio - pusu HANE BLAŽEVIĆ i mali paketić s pjesmom i spotom posvećenom Boži Težaku i poticanju darovitosti u svojoj izvedbi, nepoznatog mlađeg autora koji se potpisuje sa ZDRAVCOIGNE.
-----------
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.