PRIPREME ZA DRŽAVNO NATJECANJE - ulazni testovi

PRIPREME ZA DRŽAVNO NATJECANJE - ulazni testovi

11.09.2020.

Kao što je i navedeno u prošloj obavijesti, kreću pripreme za državno natjecanje koje se održava od 5. do 7. listopada.

Prvi dio priprema sastojati će se od tri ulazna testa. Sva tri će se obaviti online, a pristupanje testovima će biti putem sustava na simulacije.zrs.hr. Testovi će biti skupljeni u manifestaciju 'Pripreme za DN 10-2020', a duljina trajanja svakog testa, odnosno ogleda, biti će:
    1. ogled (1. ulazni test), 120 min.
    2. ogled (2. ulazni test), 150 min.
    3. ogled (3. ulazni test), 180 min.

Natjecatelje molimo da obavezno odrade sva tri testa po redu i u predviđenom vrenenu bez prekida. Najbolje je da se odrade do nedjelje iza ručka, kako bi već u nedjelju i zatim u nadolazećem tjednu sa svojim voditeljima, izvanškolskim programerskim specijalistima - odgovornim mentorima, mogli napraviti analizu i objasniti neriješene zadatke. Testovi će biti dostupni od petka 11.9. od 18 sati, pa sve do nedjelje navečer. Svaki polaznik moći će, nakon analize sa svojim mentorom, ponoviti test jednom ili dvaput - na istom mjestu i pod istim uvjetima - kako bi postigao 100% riješenosti. Ako je netko već dohvatio neki zadatak, tim bolje - neka ga i u testu riješi.

Ove testove treba shvatiti ozbiljno - i biti fokusiran na vlastito usavršavanje, ali i na Nagradu PROFESOR BALTAZAR koja se smiješi svakom od vas i za ovo i za iduće državno natjecanje. 

Molimo da se svi drže vremenskog ograničenja (štoperica), te da za vrijeme i između testova ne koriste vanjske resurse pomoći, jer time stvaraju lažnu sliku, a u konačnici smanjuju sebi šanse za uspjeh. U povijesti ZRSa samo su dva člana koristila vanjska pomagala, i za to su osvojili nagradu 'izbačen iz ZRSa'.

Za sve probleme i nedoumice, kontakt podatke od mladih odgovornih mentora, ili dozvolu za ponovno rješavanje tj. novi pokušaj, javiti se Filipu Mravuncu SMSom ili pozivom na 091 4846 375.

Juniorskim reprezentativcima čestitamo na odličnom nastupu na EJOI, Lari na srebru, Franu i Luki na bronci, a Nikolu Vujicu pozivamo da nastavi s rješavanjem teških zadataka na zadace.zrs.hr.

NAPOMENA:
Zagrebački računalni savez koristi naziv izvanškolski programerski specijalisti - odgovorni mentori za voditelje s velikim natjecateljskim iskustvom u hrvatskim i međunarodnim natjecanjima koji svojim znanjima, vještinama i natjecateljskim iskustvom cjelogodišnje pomažu mladim programerima u usavršavanju.  
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.