PRIPREME PRIJE DŽAVNOG NATJECANJA

PRIPREME PRIJE DŽAVNOG NATJECANJA

04.04.2011.

Državno natjecanje iz informatike računalstva počinje za dva tjedna u Rabcu. Grad Zagreb će i ove godine imati brojne predstavnike od onih najmlađih osnovaca do najstarijih srednjoškolaca. Ovogodišnja zanimljivost je i jedan učenik iz Zagrebačke županije (prstena) koji se najboljim rezultatom u Hrvatskoj uspio plasirati na državno natjecanje. Riječ je o Dominiku Fistriću, učeniku 4. razreda OŠ Pušća, članu udruge programera S VIJUGOM i četvrostrukim pobjednikom programerske lige MINI VIJUG@. Grad Zagreb je i u ovom slučaju pokazao da je u pravom smislu naš glavni grad i da se zna nesebično pobrinuti i za darovite pojedince iz okolnih županija.

I prije ovog Državnog natjecanja održat će se u paketu proljetne i završne pripreme koje će se sastojati od dva kola ZG.Informatijade i rada u radionicama u redovitim terminima od 4.-13.4., te malih završnih priprema od 15-17.4. Na pripreme su pozvani svi pozvanici na državno natjecanje, a prije svih oni koji tijekom godine najviše rade i imaju status IBT natjecatelja i polaznika naših radionica.

RASPORED (od 4.-13.4):

1A. mlađi kadeti C++   - ponedjeljak i srijeda od 20h u Domu tehnike naJarunu,
1B. mlađi kadeti Logo - utorak od 18 do 21:15 i subota od 12-13:30, Dom Tehnike na Jarunu
2A. stariji kadeti C++   - četvrtak od 20h i subota od 15:15 h ILICA 53, dvorište
2B. stariji kadeti Logo  - utora u 20h i subota od 13:00 do 15:00 ILICA 53, dvorište
 
ponedjeljak i srijeda od 20 do 22, ilica 53, dvorište.
 
Raspored mini završnih priprema koje će se oodržati u četvrtak i petak 14.i 15.4. te eventualnih radionica odnosno dežurstva na Internetu nakon odrađenog 5. kola BOŽE, objavit ćemo početkom idućeg tjedna.
-----------
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.