"BOŽO TEŽAK i mladi" na 15. međunarodnom uličnom festivalu Cest Is D

"BOŽO TEŽAK i mladi" na 15. međunarodnom uličnom festivalu Cest Is D' Best

07.06.2011.

Ove godine, Zagrebački računalni savez, te udruge članice: Udruga informatičara Božo Težak, Udruga mladih programera "S VIJUGOM" te Multimedijsko društvo informatičara "MUDRI", svojim popularizacijskim programima sudjeluju u 15. međunarodnom uličnom festivalu Cest Is D' Best, pod zajedničkim nazivom "BOŽO TEŽAK i mladi". Kao osnovni dio programa, 9. - 11. (12.) lipnja održavat će se pokazna računalna i filmska radionice na lokaciji Cvjetni trg. Također u blizini našeg glavnog eventa možemo očekivati naše najbolje informatičare, a među njima i one najmlađe. Glavni program koji ostvarujemo kroz pokazne radionice idealan je za učenike nižih razreda osnovne škole, a slobodan ulazi imaju i njihovi roditelji te sva zainteresirana djeca i mladi. Računalna radionica uvodi djecu u svijet programiranja putem programskpg jezika LOGO, gdje će kroz nekoliko jednostavnih naredbi nastajati fenomenalni crteži i razni geometrijski oblici. Rezultat rada naših polaznika i voditelja filmske radionice bit će 2-3 kratka video uratka na temu Festivala: koncerti, predstave, performeri, organizatori te posjetitelji, a isti će biti u posebnom terminu prikazani na glavnom zagrebačkom trgu!
 
Jasno, sva djeca će dobiti na poklon CD "100 godina BOŽE" u izdanju Croatia Records te moći sudjelovati u snimanju antispota za antipjesmu KULJA koja je prije nekoliko godina spontano nastala na glazbenoj radionici MUDRIsmiley .
 
Veselimo se vašem dolasku i zajedničkom druženju ususret Ljetu u Zagrebu!
-----------
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.