Radionica Programerska vijuga u Domu tehnike na Jarunu se kompletirala

Radionica Programerska vijuga u Domu tehnike na Jarunu se kompletirala

06.10.2011.

Svi koji su počeli i ovojesensko druženje dobro su došli. No za sve koji nam se priključuju evo malog podsjetnika o ukupnim terminima u Domu tehnike. S obzirom na probleme s korištenjem Hrgovića i besmislene odbijenice koju smo dobili, presellili smo se u potpunosti na jezero. Zbog toga zasad Hrgovići odlaze u povijest radionica i natjecanja za poticanje rane darovitosti te u povijest Malih olimpijada. Mi ćemo nastaviti trošiti svoje vrijeme s onima koji to zaslužuju, darovitim programerima, učenicima nižih razreda OŠ i mlađim kadetima iz petih i šestih. Osim njih svoje mjesto u domu tehnike imat će mali multimedijalci, digitalni elektroničari, a povremeno i profesori informatike i poticatelji informatičkog stvaralaštva! Ekipu E-Hrvatske koja se najavila u goste u Hrgovićima primit ćemo u Aleji Matije Ljubeka bb, na jezeru.

Evo podsjetnika o terminima:

-ponedjeljkom od 19:45 do 21:30, C++ za 4/5 i 6. razrede
-utorkom od 19:00 do 21:30 Logo za 4/5, i za 6.razrede
-četvrtkom od 19:21:15 dvije grupe minića, 1/2 i 3/4 razredi
-petkom u 19:30 do 20:30 digitalna elektroničica
-subotom od 9:30 11:30 Logo dvije grupe minića, 1/2 i 3/4 razredi
-subotom od 11:30 do 13:30 Logo i C++ za dvije grupe 5/6 razredi.
 
Za one koji nisu znali, u ovoj učionici počeo je prije devet godina Goran Žužić, bili su to "informatički radoznalci subotom", a voditelj i prvi mentor mu je bio Tibor Kulcsar, bivši tajnik udruge Božo Težak, Kristijanov prethodnik.
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.