AVVENIRE 2014, proljetni programerski turnir - rezultati

AVVENIRE 2014, proljetni programerski turnir - rezultati

16.06.2014.

Proljetni programerski turniri AVVENIRE 2014 - oni koji dolaze, za najbolje osnovnoškolske programere su završeni. Vrlo teški i zahtjevni  zadaci, kao što je rekao jedan petaš - osam teških komada s ukupno ponuđenih 1000 bodova po ogledu, donijeli su odličnu i napetu borbu, bez obzira na uzrast.

Tako je u programskom jeziku Logo ukupno najviše bodova postigao Dorijan Lendvaj, učenik 4. razreda, najmlađi nepriznati državni pobjednik u povijesti (2012.), tada kao učenik 2.r. Nepriznati, bolje rečeno još uvijek neevidentirani, zbog pogrešaka koje je obrazovna administracija učinila nakon završenog natjecanja, ne poštujući pravilo za izradu ljestvice poretka koje je tada glasilo "po razredima".

Poruka je to koju mora čuti i budući ministar gospodin dr.sc. Vedran Mornar. Administracija iz AZOO/MZOS nije znala izraditi ljestvice poretka "po razredima", na istu ljestvicu stavljala je učenike različitih razreda, i zatim je, umjesto da ispravi pogreške, Dorijanu Lendvaju i njegovim prijateljima koje je zadesila ista sudbina, još i pre kraj novog polugodišta zabranila (prosinac/2012.) da se natječu dok ne upišu 5. razred. To im je bilo lakše nego ispraviti ljestvice poretka, kako su kazali neki roditelji. A da novi ministar malo "pročeprka" po tim događajima?

Čestitke svima, a posebno hrabrim C++ novacima Juri Hostiću i Marku Čengiću te Vlatku Borevkoviću iz 3.r., koji se uspio ugurati na ljestvicu poretka u C++ s odličnim bodovima. Posebnu pohvalu zaslužio je Lovro Kalinovčić (7.r.) zbog C++ pobjede u apsolutnoj kategoriji. Biti bolji od izvanserijskog Vilima Lendvaja, pa makar samo i na jednom natjecanju, velika je stvar, kao i odličan iznos bodova koje je osvojio neumorni Krešimir Nežmah (5.r.).

Čestitke i Logašima, posebno Viktoriji Kežman, koja je prvi dan pohvatala novi alat MSW/FMS Logo umjesto svojeg prethodnog alata, i zatim svoje bodove na drugom ogledu učetverostručila. Čestitke i Jakši Bilaću koji je iznenadio starosjedioca Antonia, i maloj Dori Lendvaj (2.r.) na njenim prvim bodovima sa starijim osnovcima.

Ipak, najveće čestitke idu Dorijanu Lendvaju (4.r.) koji je postigao apsolutnu pobjedu nad svim svojim starijim kolegama. Podsjetimo da u uputama za sva natjecanja AZOO i dalje stoji da u natjecanje ne smiju pristupati čak ni učenici 5.i 6. razreda.

Osnovna škola u kojoj bi dominirali način razmišljanja, kreativnost i algoritam, a ne bubanje napamet, uz dužno poštivanje mnogim pojedincima, neće se postići uz sadašnje rukovodstvo Agencije.

AVVENIRE  2014 - Logo  -> Ljestvica poretka

AVVENIRE  2014 -  C++   -> Ljestvica poretka

-----------
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.