MASTERS 2014 za olimpijske kandidate - odlični rezultati najmlađih osnovaca i rutinska pobjeda Ivana Lazarića

MASTERS 2014 za olimpijske kandidate - odlični rezultati najmlađih osnovaca i rutinska pobjeda Ivana Lazarića

17.06.2014.

Dvodnevni programerski turnir za srednjoškolce, od kojih će se neki uskoro izboriti za nastup u olimpijskoj reprezentaciji Hrvatske, je završen. Na poziv organizatora okupili su se svi naši najbolji programeri. Gosti iz Pule, Popovače, Varaždina i Sl. Broda imali su osiguran smještaj i prijevoz ne samo na natjecanje, nego i na podjelu Oskara znanja odnosno na početak priprema iz matematike.

Odlična ekipa vrhunskih programera i prijatelja suočila se sa ukupno deset zadataka vrijednih 1200 bodova u dva ogleda, a u oba ogleda su imali prilike uzeti i dopunski BONUS CASE koji im je mogao donijeti po do +400 ili -50 bodova po ogledu.

Kolegama srednjoškolcima pridružio se u Domu Crvenog križa na Sljemenu i Dorijan Lendvaj, sada već učenik 4. razreda osnovne škole i izvanserijski talent kojem je prije dvije godine od strane AZOO/MZOS zabranjeno da se natječe na državnim natjecanjima dok ne upiše 5. razred. Braneći odluku o bedastoj zabrani gospodin ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje rekao je za NOVU TV čak kako Dorijanu nije mjesto na državnom natjecanju jer se tamo nalaze i srednjoškolci koji su puno stariji od njega. Naravno, mali Dorijan ga je ponovno brutalno demantirao osvojivši ukupno 200 bodova, tek upola ili trostruko manje od najboljih srednjoškolaca.

Pojedinačne pobjede odnijeli su Ivan Lazarić kod starijih srednjoškolaca te Kristijan Rupić i Robert Benić kod mlađih srednjoškolaca. Nedostajali su državni reprezentativci koji se zbog priprema za odlazak na CEOI nisu mogli pridružiti natjecanju koje im je moglo donijeti dodatne dobre vibracije uoči puta, ne samo zato što je Stjepan Požgaj propjevao na TV BOŽO. Oraspoložio bi ih i Marin Kišić - "de.(mi.je).bager", a Ivan Lazarić bi ih ležećke natjerao da pokažu sve što znaju.

Najbolji osnovac bio je Vilim Lendvaj (8.r.), a istaknuo se i petaš Krešimir Nežmah s fantastično velikih 264 boda za učenika 5.r.

Hrvatska darovitost je nazaustavljiva, i ide dalje, postajući sve bolja i bolja.

Čak i unatoč admnistrativnim propustima i zabranama te šutnji članova državnog povjerenstva, koji su stali na stranu obrane "prava" odraslih na pogrešku, umjesto da obrane pravo darovitih učenika na ispravnu ljestvicu poretka te iznad svega i pravo na sudjelovanje u natjecanjima, bez obzira na dob.

M A S T E R S 2014 - ljestvice poretka

Nova aplikacije za upravljanje natjecanjima sa svim svojim dijelovima, položila je ispit. Jedva čekamo jesenske turnire u novom prostoru.

-----------
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.