MASTERS 2016, Vedran Kurdija i Luka Jovanović apsolutni pobjednici

MASTERS 2016, Vedran Kurdija i Luka Jovanović apsolutni pobjednici

12.12.2016.

Posebnu zanimljivost u ovom natjecanju donosi Bonus Case zadatak, koji nije obvezni. Učenici koji ga izaberu dobijaju još sat vremena i priliku da osvoje dodatnih 480 bodova, ali i opasnost da izgube i do 60 bodova, odnosno da "zarade" negativne bodove ("minus juhice"), ukoliko ne riješe barem 50% zadatka.

Ukupnu pobjedu odnijeli su Vedran Kurdija (4.r) i Luka Jovanović (3.r). sa po 1200 bodova, ali kako nisu uspjeli riješiti ni dio Bonus Case zadatka, "zaradili" su po - 60 bodova, tako da su na kraju podijeli prvo mjesto u apsolutnoj kategoriji s osvojenih 1140 bodova. Odmah do njih bila dva Josipa, Klepec (3.r) iz Vrbovca i Varaždinec Kelava (4.r).

Najbolji među drugim razredima bio je Dominik Fistrić, a najbolji prvaš bio je Marko Čengić. Najbolji osnovac bio je Krešimir Nežmah, koji je i u apsolutnom poretku zauzeo vrlo dobro osmo mjesto. Zapažen rezultat s 504 boda ostvarila je Ema Borevković te Eugen Bošnjak. U prvom ogledu bio je odličan i Bartol Markovinović, koji je se pridružio minutu prije početka rješavanja zadataka, došavši izravno s natjecanja u tekvandou.

Zanimljivo je da nitko nije uspio riješiti BONUS CASE zadatak. Slično je bilo i u prethodnim godinama, a iznimke su Mislav Balunović i Domagoj Bradač.

Osim Josipa Kelave iz Varaždina u natjecanju su sudjelovali Marin Varivoda iz Zadra, Mauricio Šmit s Paga, Pavo Matanović iz Slavonskog Broda.

Više



Izvor / prilog : www.vecernji.hr
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.