AVVENIRE C++/Python i AVVENIRE Logo 2019/20, treći ogledi

AVVENIRE C++/Python i AVVENIRE Logo 2019/20, treći ogledi

03.02.2020.

Treća kola programerskih natjecanja u sklopu ZG. Informatijade za najbolje osnovce AVVENIRE C++/Python i AVVENIRE Logo kreću u nedjelju 9. veljače. U natjecanje po pozivu mogu pristupiti najbolji stariji osnovci koji su bili redoviti u prethodnim natjecanjima i izabrani učenici razredne nastave.

Rješavanje zadataka u 3. ogledima odvijat će se s udaljenih lokacija (online) i molimo polaznike da se pridržavaju trajanja natjecanja, a u duhu priprema za nadolazeće županijsko natjecanje neće biti omogućen uvid u točnost riješenih zadataka za vrijeme natjecanja, tzv. full feedback.

Natjecanju se može pristupiti od 10:00, a za svaki ogled, C++/Python i Logo, natjecateljima je na raspolaganju 3 sata za rješavanje. Najbolji programeri iz skupine P1 dobit će pravo sudjelovanja i u podskupini P2 uz dodatnih 90 minuta.

Članovima koji su prošli na županijsko natjecanje rok za rješavanje jest do srijede navečer, a ostalim članovima saveza natjecanje je otvoreno sve do iduće nedjelje, 16. veljače.

 
Pristup sustavu za natjecanje je isti kao i u prva dva ogleda, a dežurni telefoni su 0914846375 i 0914846370.
 

Dani programiranja i navedena natjecanja u sklopu ZG. Informatijade prate školsku godinu, i održavaju se u suradnji s udrugama Božo Težak i S Vijugom, uz posebnu potporu Grada Zagreba.

  

IZDVOJILI SMO

Krajem devedesetih Grad Zagred nije postojao na karti pobjednika državnih natjecanja u informatici, a broj učenika zainteresiranih za programiranje bio je malen. Nova ekipa u Zagrebačkom računalnom savezu odlučila je to promijeniti od ljeta ...
  

ZANIMLJIVOSTI

Kvantni fizičari s Instituta Ruđer Bošković (IRB) dio su međunarodnog tima znanstvenika koji je otkrio i eksperimentalno realizirao kvantnu komunikacijsku mrežu s više korisnika koju je nemoguće špijunirati. To otkriće veliki je korak ...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.