IOI 2012: jedno zlato i tri srebra za Hrvatsku? DA, BRAVO MOMCI!

IOI 2012: jedno zlato i tri srebra za Hrvatsku? DA, BRAVO MOMCI!

27.09.2012.

Ovaj smo tjedan pratiti nastup nacionalne informatičke ekipe na IOI 2012 u Italiji. Hrvatski poker asova kojima se dodatno ponosimo jer su svi odreda naši članovi, i Domagoj Ćevid i Dominik Gleich i Antun Razum i Marin Tomić, odradila je odličan posao. Nakon prvog dana 'zamirisala' su tri zlata i jedno skoro srebro, a nakon današnjeg drugog dana, čini si da bi naša ekipa mogla osvojiti jedno zlato i tri srebra. Nastup informatičara, kao i svake godine, odvijao se u organizaciji nacionalnog saveza informatičara, HSiN-a. Pogledajmo konačne rezultate: http://carp.di.unipi.it/ .

Zanimljivo je da su naši briljirali upravo prvog dana, u utorak, na rođendan Luke Kalinovčića, duše hrvatskog informatičkog olimpizma.

Tko zna što bi se dogodilo da je i drugi dan natjecanja održan prvog danawink.

Stoga čuvajmo uspomenu na jednog i neponovljivog Luku.

SLUŽBENI REZULTATI - OVDJE!

Dođimo u srijedu 3.10. u 12 sati u Dalmatinsku 12 (dvorana HZTK, prizemlje) na tiskovnu konferenciju HSIN-a i od srca zaplješćimo svim našim ovogodišnjim timovima, na čelu sa zlatnim Marinom Tomićem!

Tko ne voli marinadu neka se pokrije ušima.cheeky

-----------
  

IZDVOJILI SMO

Krajem devedesetih Grad Zagred nije postojao na karti pobjednika državnih natjecanja u informatici, a broj učenika zainteresiranih za programiranje bio je malen. Nova ekipa u Zagrebačkom računalnom savezu odlučila je to promijeniti od ljeta ...
  

ZANIMLJIVOSTI

Hrvatski robotičari dio su međunarodnog tima znanstvenika koje će u sklopu NATO-ovog programa Science for Peace and Security izraditi najveći dron na svijetu.
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.