MISLAV IVACI, nekoć maleni programer i glumac, a danas pijanističko čudo

MISLAV IVACI, nekoć maleni programer i glumac, a danas pijanističko čudo

07.10.2012.

Mislav Ivaci član je ZRS-a od školske godine 2005/2006. godine kad se počeo rekreacijski baviti programiranjem u radionici za poticanje rane darovitosti Programerska vijug@, koja se tada održavala na Hrgovićima. U radionicu je dolazio sa svojim starijim bratom Hrvojem i drugim početnicima iz naše prve generacije minića, predvođene Glorijom Volarević, Alenom Orčićem, Lukom Barlom, Filipom Mravuncem i drugima. Glorija je u osnovnoj školi postala višestruka državna prvakinja, a Alen se plasirao među tri najbolja. Luka Barl, bivši predsjednik HSPŽiLM (Hrvatske stranke prištavih žohara i letećih medvjedića) i 'propali pingpongaš', kako ga volimo zezati, postao je odličnim mladim čovjekom i vrsnim košarkašem, Filip je sada programski voditelj za nove generacije minića, a Mislav Ivaci je odabran među osam najvećim svjetskih klavirskih nada.

Prije tri tjedna nastupio je u programu ZRS-a na Danima tehničke kulture, svirajući dionice za spot OTIŠAO JE LUKA, posvećen duši hrvatskog olimpizma, Luki Kalinovčiću, koji je prije dvije godine otišao raditi u Google, a prošli je tjedan gostovao u prestižnoj emisiji HRTV-a 'Dobro jutro Hrvatska' i briljirao u rubrici ZDRAVKO ŠLJIVAC VAM PREDSTAVLJA.

MISLAV IVACI je sa šest godina počeo učiti klavir u Glazbenom učilištu Elly Bašić u klasi prof. Minje Kolak. Do sada je osvojio više prestižnih nagrada: prve nagrade u kategoriji klavirskog dua na državnim natjecanjima učenika i studenata  glazbe i plesa 2007. i 2008. godine, prvu nagradu na natjecanju „Frederic Chopin“ koje se 2010. godine prvi put održalo u Zagrebu. Tada ga je gradonačelnica Varšave, Poljsko veleposlanstvo i Društvo prijatelja Fredericka Chopina nagradilo putovanjem u Varšavu gdje je imao prigodu uživo slušati natjecatelje koji su prošli u drugu etapu pijanističkog natjecanja „Frederic Chopin“.

Njegova samozatajna, izvanserijska mentorica MINJA KOLAK diplomirala je klavir na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji u klasi Stjepana Radića. Kao stipendistica francuske vlade usavršavala se u Parizu na Nacionalnom konzervatoriju u klasi Pierra Sancana. Od 1980. godine zaposlena je kao nastavnik klavira na Glazbenom učilištu Elly Bašić u Zagrebu gdje je od 2005. godine pročelnica klavirskog odjela.
Odgojila je mnoge naraštaje mladih pijanista u vertikali od početničke nastave do završnog ispita, a mnogi od njih nastavili su studij u domovini i inozemstvu. Neki od njih i na prestižnim institucijama poput Rubin akademije u Jeruzalemu i Akademije Santa Cecilia u Rimu.
Minja Kolak dobitnica je priznanja Ministarstva prosvjete i športa za izuzetne rezultate u radu s učenicima. Uz kolegicu Ivanku Kordić autorica je prve hrvatske klavirske početnice „Veselo putovanje“.

Pogledajmo i uživajmo u njegovom nastupu na HRTU, 5.10.2012.

  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.