pAKCELERATOR 2020-2021

pAKCELERATOR 2020-2021

08.11.2020.

Popularizatorsko natjecanje programerski akcelerator od ove godine mijenja format. Održavat će se u 4 do 6 kola i biti još podsticajnije za nove programre ili početnike. I nadalje će se odvijati u dvije zasebne lige (Logo i C/C++/Python) i bit će otvoren i za srednjoškolce koji tek ulaze u svijet programiranja. 

Prethodni format dao je u većoj mjeri doprinos ubrzanju odličnih natjecateljskih programera, a novi format dat će doprinos povećanju programerske baze u osnovnim i srednjim školama u idućim godinama.

Natjecanje će se odvijati u dvije dobne skupine (do 6. razreda - mlađu A, i stariju B - za ostale), a ljestvica poretka bit će izrađena po razredima. Svaki ogled imat će po 4 zadatka odgovrajuće težine u obje dobne skupine, a vrijeme rješavanja je 90 minuta. Zainteresirani mlađi učenici dobit će mogućnost sudjelovanja i sa starijima, a iznimno i stariji početnici mogu dobiti odobrenje da se natječu izvan konkurencije sa dobnom skupinom A.

U natjecanju mogu sudjelovati i najbolji mladi programeri, osnovci, a između njih birat će se pobjednik sa 100% rješenosti u najkraćem vremenu, uz uvjet da je kraće od od 45 minuta.

Ovogodišnji ogledi održavat će se u online režimu i bit otvoreno 4 dana, od četvrtak do nedjelje. Svaki natjecatelj može izabrati dan i vrijeme kada počinje raditi i zatim rješavati 90 minuta.

Upute za prijavu i pristup u ZRSov sustav natjecanja novih članova koji se po prvi puta natječu:

1. Izraditi korisnički račun putem ZATEMAS platforme.
2. Pristupiti sustavu putem pakcelerator.zrs.hr te se prijaviti.
3. Poslati SMS organizacijskom voditelju natjecanja (0914846375) sadržaja 'pAkcelerator prijava - Cpp i/ili Logo', te pričekati povratni SMS.
4. Nakon povratnog SMS-a, osvježiti stranicu, te slijediti upute o sudjelovanju na natjecanju.

Termini održavanja:

1. kolo

- najraniji početak, četvrtak 19. studenog u 20 sati
- najkasniji početak, nedjelja 22. studenog u  22 sata.

 

Posljednja pobjednica bila je Lara Semeš, osvajačica srebrne medalje na europskoj juniorskoj olimpijadi EJOI 2020. Veselimo se novim sezonama pakceleratora.

  

IZDVOJILI SMO

U eri najboljeg hrvatskog olimpijca Gorana Žužića i njegovih kolega Ive Sluganovića, Filipa Barla i Bruna Rahlea koja je trajala od 2006. do 2009. godine...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.