Županijsko natjecanje 2008/2009 - PRIPREMAJTE SE LJUDI

Županijsko natjecanje 2008/2009 - PRIPREMAJTE SE LJUDI

07.02.2009.

Županijsko natjecanje je pred vratima. Najbolji mladi zagrebački programeri i programerke pripremali su se za ovo natjeanje nekoliko mjeseci. Cilj je vrijedan: izboriti plasman na Državno natjecanje.

Većina onih najboljih koji se godinama natječu u zagrebačkoj INFORMATIJADI Božo Težak, odradili su mini pripreme u svojim redovitim radionicama koje su ovaj tjedan bile malo pojačane, od ponedjeljka do subote. Više od ostalih organizirano su se pripremali oni najmlađi, učenici 4. i 5.r osnovne škole te učenici prvog razreda srednje škole. Ostali, stariji osnovci i stariji srednjoškolci imali su koji termin manje.

I ove godine u organizirane pripreme smo pozvali i nekoliko novih likova (dva manja Martina, jednog većeg Matiju itd) da provjerimo žele li se, i s kojom energijom, iskušati u društvu najboljih od najboljih.

Jedino za one najstarije sredjoškolce iz klase TNT tj. klase ŽUŽA ( Kurdija, Rahle, Barl, Ivan i Kićo) nismo pripremili ništa pred Županijsko jer nije bilo potrebe. Oni su klasa za sebe, a njihovi pravi problemi nakon zagrijavanja na DMIHu počet će ionako tek na HIO.

Zahvaljujemo školama koje su spremno oslobodilte petak za svoje darovite učenike. Posebno zahvaljujemo fleksibilnim školama i "profama" koji svoje rasporede uvijek žurno prilagođavaju kako bi njihovi učenici na što više mjesta mogli skupljati znanje.

Sve pohvale polaznicima koji nisu preskočili niti jednu radionicu, a takvih je više od 80%. A što reći o onim najmlađima, vojski četvrtaša koju predvode Vedran (izumitelj "lomače" za zločeste rukometne suce) i uvijek nasmijani Mislav, ali i petaša na čelu s Manuelom, Petrom i Tesom. Priča se da je i Janko počeo paziti na red u radionici, a da Hrcko uči i po noći kako bi prestigao Mislava i Karla, pa i Vedrana.

Inače, uvijek ima iznimaka koje potvrđuju pravilo "nikad ne reci nikad", pa jednom junioru koji je bio podosta bolestan od srca želimo da se po prvi put plasira na DMIH.

Svim programerskim dobronamjernicima još jednom čestitamo plasman na Županijsko i od srca želimo što bolji plasman te odlazak u Dubrovnik.

PRIPREMAJTE SE, LJUDI. NEDJELJA JE SAMO VAŠA.

A možda i Dubrovnik bude vaš.


Samo da neki ne prespavaju natjecanja.

 

  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.