Programerska liga C/C++ za osnovce, subota 30.11. u 11:30 sati

Programerska liga C/C++ za osnovce, subota 30.11. u 11:30 sati

27.11.2013.

Bliži se subotnji ogled najboljih osnovnoškolskih programera u C/C++. Redovito kolo i prvi jesenski ogled za tridesetoro odvažnih održat će se u subotu u 11:30 sati u IlICI 53.

Ovo natjecanje u klasi AVVENIRE za one koje dolaze i koji će za koju godinu najaviti svoju olimpijsku kandidaturu, traje 150 minuta. Za ukupno osam zadatka koji nose 1000 bodova i čija težina raste na način (40+40, 80+80, 160+160 i 220+220) svaki natjecatelj izabrat će prema vlastitoj procjeni redoslijed rješavanja.

Obavezan dolazak je petnaestak minuta prije početka rješavanja zadataka.

Poslije ovog ogleda, u 14:45 sati dolaze face te će zatim započet  i natjecanje u klasi MASTERS za najbolje srednjoškolce, olimpijske kandidate, u kojem po pozivu sudjeluje i nekoliko osonovaca s najboljim rezultatima u protekloj godini.

Prisjetimo se da je Goran Žužić još kao učenik 8. razreda postizao izvanserijske rezultate nadmećući se i sa svojim kolegama maturantima i pobjeđujući ih, te već u prvom razredu srednje škole probio led s jednim zlatom i jednom broncom na olimpijadama.

 

NAPOMENA ZA MINIĆE:

Učenici razredne nastave, osim srijede i individualnog rada četvrtkom, imat će svoju redovitu radionicu programerska vijuga subotom u Ilici 53 od 9:15 do 11:15. Radionice u 13:30 za novake C++ nema kada su natjecanja.

  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.