ZG Informatijada Božo Težak - AVVENIRE 2020/2021

ZG Informatijada Božo Težak - AVVENIRE 2020/2021

01.12.2020.

Natjecateljska sezona u sklopu ZG Informatijade Božo Težak započinje AVVENIRE ligama za osnovce u programskim jezicima Logo i C++/Python u subotu 5.12. U natjecanje se pozivaju učenici s najboljim rezultatima na prošlogodišnjem natjecanju te Ljetnim ligama i pAKCELERATOR-u. U prvom kolu pristup imaju svi članovi te s etemeljem dobrog rezultata mogu izboriti za nastavak sudjelovanja u natjecanju, o čemu će dobiti zasebnu poruku.

Prvo kolo održat će se putem Interneta, od kuće ili neke druge udaljene lokacije. Zadaci će biti dostupni u subotu od 19 sati, a kolo će biti otvoreno do 13. prosinca. Natjecanja imaju dvije dobne podskupine, sa po pet zadatka u C/C++/Python području i dva put po četiri zadatka u programskom jeziku Logo. Ljestvica poretka čini se po razredima, a vrijeme rješavanja zadataka je 2 sata i 30 minuta za C++/Python, odnosno 2 sata za Logo. Natjecanju se pristupa kroz sustav na informatijada.zrs.hr.

Po završetku natjecanja može se proglasiti i najbolji natjecatelj te dobiti zasluženu Nagradu. Najbolji natjecatelj između učenika osnovnih škola u prošloj sezoni bila je Lara Semeš.

Natjecanja će imati ukupno dvije podskupine i četiri ogleda, neki učenici razredne nastave moći će se po pozivu natjecati i sa starijima, a drugo kolo održat će se krajem siječnja.

Evo kalendara:

- 05.12., prvo kolo, otvoreno do 13.12., pristup imaju svi članovi
- 10.01., drugo kolo, otvoreno osam dana
- 6/7.02. treće kolo, otvoreno osam dana
- 06.03., četvrto kolo, otvoreno osam dana
1. kolo 28.11. ; 5./6.12.
2. kolo, 10.1., nedjelja
3. kolo 6./7.2., subota
4. kolo 6./.3. subota
1. kolo 28.11. ; 5./6.12.
2. kolo, 10.1., nedjelja
3. kolo 6./7.2., subota
4. kolo 6./.3. subota

U natjecanju osim osnovaca mogu po pozivu sudjelovati i učenici srednjih škola.

NAPOMENA:

Molimo polaznike i roditelje da redovito prate našu web stranicu. Neurednim sudjelovanjem u natjecanjima članovi mogu izgubiti pravo pohađanja radionica i kampova.

  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.