ZG IBT - AVVENIRE 2020/2021, 2. ogled

ZG IBT - AVVENIRE 2020/2021, 2. ogled

23.02.2021.

AVVENIRE liga u sklopu ZG Informatijade Božo Težak u programskim jezicima Logo i C++/Python nastavlja se u subotu 27.2. U natjecanje se pozivaju svi natjecatelji prošlog ogleda, te svi učenici koji su ostvarili odlične rezultate na školskom natjecanju u veljači.

Drugo kolo održat će se putem Interneta, od kuće ili neke druge udaljene lokacije. Zadaci će biti dostupni u subotu od 13 sati, a kolo će biti otvoreno do Nedjelje 7. ožujka. Natjecanja imaju dvije dobne podskupine, sa po pet zadatka u C/C++/Python području i dva put po četiri zadatka u programskom jeziku Logo. Ljestvica poretka čini se po razredima, a vrijeme rješavanja zadataka je 2 sata i 30 minuta za C++/Python, odnosno 2 sata za Logo. Natjecanju se pristupa kroz sustav na informatijada.zrs.hr.

Po završetku natjecanja može se proglasiti i najbolji natjecatelj te dobiti zasluženu Nagradu. Najbolji natjecatelj između učenika osnovnih škola u prošloj sezoni bila je Lara Semeš.

Natjecanja će imati ukupno dvije podskupine i četiri ogleda, neki učenici razredne nastave moći će se po pozivu natjecati i sa starijima, a drugo kolo održat će se krajem siječnja.

Evo kalendara:

- 27.02., drugi ogled, otvoreno do 7.3.
- 27/28.03., treće kolo
- travanj, četvrto kolo
1. kolo 28.11. ; 5./6.12.
2. kolo, 10.1., nedjelja
3. kolo 6./7.2., subota
4. kolo 6./.3. subota
1. kolo 28.11. ; 5./6.12.
2. kolo, 10.1., nedjelja
3. kolo 6./7.2., subota
4. kolo 6./.3. subota

U natjecanju osim osnovaca mogu po pozivu sudjelovati i učenici srednjih škola.

NAPOMENA:

Molimo polaznike i roditelje da redovito prate našu web stranicu. Neurednim sudjelovanjem u natjecanjima članovi mogu izgubiti pravo pohađanja radionica i kampova.

  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.