ZG.IBT 21/22 - Avvenire

ZG.IBT 21/22 - Avvenire

02.11.2021.

Natjecateljska sezona u sklopu ZG Informatijade Božo Težak započinje AVVENIRE ligama za osnovce u programskim jezicima Logo i C++/Python u ponedjeljak 8.11. U natjecanje se pozivaju učenici s najboljim rezultatima na prošlogodišnjem natjecanju te Ljetnim ligama i pAKCELERATOR-u. U prvom kolu pristup imaju svi članovi te se temeljem dobrog rezultata mogu izboriti za nastavak sudjelovanja u natjecanju.

Prvo kolo održat će se putem Interneta, od kuće ili neke druge udaljene lokacije. Zadaci će biti dostupni u ponedjeljak od 8 sati, a kolo će biti otvoreno do 14. studenog. Natjecanja imaju dvije dobne podskupine, sa po pet zadatka u C/C++/Python području i dva put po četiri zadatka u programskom jeziku Logo. Ljestvica poretka čini se po razredima, a vrijeme rješavanja zadataka je 2 sata i 30 minuta za C++/Python, odnosno 2 sata za Logo. Natjecanju se pristupa kroz sustav na informatijada.zrs.hr, te je pojedini ogled potrebno odraditi odjednom, bez prekida.

Natjecanja će imati ukupno četiri ogleda, neki učenici razredne nastave moći će se po pozivu natjecati i sa starijima, a drugo kolo održat će se krajem prosinca.

Evo kalendara:

- 12.11., prvo kolo, otvoreno do 21.11, pristup imaju svi članovi
- veljača, drugo kolo
- ožujak, treće kolo
- travanj, četvrto kolo
1. kolo 28.11. ; 5./6.12.
2. kolo, 10.1., nedjelja
3. kolo 6./7.2., subota
4. kolo 6./.3. subota
1. kolo 28.11. ; 5./6.12.
2. kolo, 10.1., nedjelja
3. kolo 6./7.2., subota
4. kolo 6./.3. subota

U natjecanju osim osnovaca mogu po pozivu sudjelovati i učenici srednjih škola.

NAPOMENA:

Molimo polaznike i roditelje da redovito prate našu web stranicu. Neurednim sudjelovanjem u natjecanjima članovi mogu izgubiti pravo pohađanja radionica i kampova.

  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.