DMIH 2009, 2. dan natjecanja za osnovce

DMIH 2009, 2. dan natjecanja za osnovce

24.03.2009.

dodano 09:30
Informatički uranak počeo je u 8:30.. Zagreb ima predstavnike u svim razredima, čak i jednog padobranca s kapicom koji se "ugurao" među starije, jedinog četvrtaša Vedrana, dakle sigurnog pobjednika.
Danas posebno navijamo za malog Bradača, petaša "Otočana" i nadamo se da je došlo vrijeme da i Štrumpf slavi pobjednika. Želimo i osmašu Sesaru, vrijednoj pridošlici, da iznenadi.
Ostali su starosjedioci. Od Glorije koja je jučer istovremeno rješavala 3. i 4. zadatak s cijljem da ne riješi niti jednoga, i uspjela, preko Tomića koji opet nije zaspao. Tui je i Ena koja je jučer desetak minuta bila najviša, pa plavuša i k tome najpamentnija, a onda sam joj javio da ju je crni Božan prešišao. Jučerašnji najbolji rezultat DMIHa Pekymen je opet smiren i napravit će sve kaj može, ali danas je tu i pojačanje - Alen. Vjerovali ili ne tu je opet Juraj, to je onaj lik koji je propao na Tibiji pa sad mora u Dubrovniku dva dana zaredom rješavat zadatke. Danas će se okušati i stariji Gleich, a ako zabrlja doma će za kaznu otplesati balet. Tu je i stariji Bradač z Otoka,
vječni Mozart Artičoka, a malci logaši Karlo i Hrckić te Lozić imaju odmor. Eto ih.

dodano 09:40
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

dodano 10:25
Rezultati će biti objavljeni ovdje (vjerojatno :) )

dodano 11:45
U očekivanju rezultata, evo nekoliko izjava.
Borna Runac: "Riješio sam samo prvi zadatak, loše kapetane loše . . ."
Branimir Filipović: "Zadaci su buili jako teški, kao da su ih radili Deda i Kiki, očekujem oko 120 bodova"
Mihael Peklar:"Prekasno sam se sjeti rješenja za treći zadatak, pa sam ga zbrljao."
Uglavnom, i mlađi i stariji imali su problema s trećim zadatkom, što znači da će pobijediti oni koji su stvarno bili najbolji tih dva sata.

Pričekajmo sat vremena rezultate.

dodano u 12:15
VJEROVALI ILI NE:
Učenik 6.r OŠ Bogumil Toni iz Samobora, Karlo Križetić koji pohađa radionice našeg saveza, i koji je na naš poziv sudjelovao u pripremama za DMIH 2009, izlazi s evaluacije, a njegova profesorica odbija njegovim učiteljima reći koliko Karlo ima bodova. To čini uz obrazloženje, nema kontakata "ja sam mu mentor".
E pa profesorice, što je previše previše je.
Baš nas zanima što o tome misle roditelji.

dodano u 13:00
Kako teče evaluacija priča se da su rezultati sve čudniji.
Reče jedan Dalmatinac: "Ajme ljudi, kako to da se u trećem zadatku i za mlađe i za starije snalaze samo neki učenici izvan Zagreba, a oni koji su se već dokazali, imaju problema? Kontam da je tu nešto čudno!"
Ma idemo dalje, kad je natjecanje u pitanju onda valja unaprijed promišljati i moguća iznenađenja.
I to je dio pripreme.

  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.