Kup BOŽO TEŽAK 2006

Kup BOŽO TEŽAK 2006

28.10.2005.

Kup BOŽO TEŽAK 2006

Dragi naši natjecatelji/natjecateljice,

osobito nam je drago da vas možemo obavijestiti da vrijedan programski poduhvat Zagrebačkog računalnog saveza i njegovih udruga članica, osobito Udruge informatičara BOŽO TEŽAK, Udruge programera S VIJUGOM i Društva učitelja informatike osnovnih škola Zagreba, ide u svoju treću uzastopnu godinu.
Kup BOŽO TEŽAK, natjecanje u programiranju za učenike osnovnih i srednjih škola održat će se i ove godine prema ustaljenim pravilnicima koji vrijede za županijsko natjecanje u informatici-računalstvu, a objavljeni su na web stranici Hrvatskog saveza informatičara.
Izvod iz Izmjena i dopuna Pravila i propozicija ovog natjecanja Zagrebačkog računalnog saveza objaviti će se na web stranici Saveza (www.zrs.hr).
Kako je ovo natjecanje zamišljeno i provodi se sa svrhom pripreme zagrebačkih učenika za nastupajuće županijsko natjecanje, prva tri kola održavaju se u terminima prije datuma određenog za županijsko natjecanje. Druga bitna svrha ovog natjecanja je i omogučavanje pojačane pripreme svih pozvanika za državno natjecanje, stoga će se i ove godine posljednje kolo održati u travnju, a u terminu prije Državnog natjecanja.
Konačni poredak natjecatelja određivat će se prema ukupnom broju bodova osvojenom u sva četiri kola.
Natjecanje počinje u 09,00 sati za LOGO A i B, u 12,00 sati za BASIC/PASCAL obje podskupine, u 16,00 sati za LOGO obje podskupine, a detaljne obavijesti o rasporedu natjecatelja po učionicama s natjecateljskim brojevima, biti će objavljene na web stranicama Saveza najkasnije dan prije natjecanja.
Napominjemo da se Minići B ujedno mogu natjecati i u podskupini LOGO I, a učenici iz podskupine LOGO II i BASIC/PASCAL II, ujedno se mogu natjecati u podskupini I - srednje škole.
Natjecanje je otvoreno za sve zainteresirane učenike, nema ograničenja u prijavama.

Posebno napominjemo da se učenici mogu, u slučaju nemogućnosti ili nezainteresiranosti škola za ovo natjecanje, prijaviti i samostalno putem klubova i informatičkih udruga, ali i u dogovoru s roditeljima i mentorima.
Napominjemo da će se ovogodišnje natjecanje u programiranju za učitelje informatike i ostale zainteresirane "PROFA kup 2006“ održati u ožujku 2006., a o čemu ćemo vam uputiti zasebnu obavijest. Posebno ističemo da će se i ove godine sve prijave moći izvršiti i elektroničkim putem sa web stranice saveza www.zrs.hr . Start prijava predviđen je najkasnije za datum 22.11.


Točni termini i raspored natjecanja bit će webovani do 15. studenog.

  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.