ZG. Informatijada Božo Težak 2012, Logo i C++ lige za kadete, 1. kolo 11.2.

ZG. Informatijada Božo Težak 2012, Logo i C++ lige za kadete, 1. kolo 11.2.

25.01.2012.

Uskoro počinju i ovogodišnja natjecanja u programiranju. Osim juniora koji će ove godine startati prvi, postoje još i tri zasebne lige za osnovnoškolce. To su Logo LIGA za kadete i C++/Pas/BAS LIGA za kadete u kojima se natječu mlađi (5./6.r i mlađi) i stariji kadeti (7./8r.). Osim kadeta u osnovnim školama se u sklopu programerske lige MINI VIJUG@ u Logu natječu i učenici nižih razreda i to u dvije skupine minići A (1. i 2.r.) i minići B (3. i 4.r.).  Pravo nastupa imaju svi osnovnoškolci iz Zagreba te naši sadašnji i budući članovi iz drugih županija, kao naprimjer mladi programeri iz Popovače koji će se svi prijaviti i tako putem našeg natjecanja ujedno održati i prvenstvo Popovače. Jasno, prijavit će se i Marko Mrki Prološćić iz Našica, Josip Klepec i ekipa iz vrijednog Vrbovca, mlađi Sabolčec, naš Puližan Lazarić i dakako Karlovčanka Ana Crnković itd. Sve osnovnoškolske lige i ove godine imaju šest kola, pri čemu će se jedno održati prije županijskih natjecanja, dva prije državnog natjecanja, a dva u travnju i završno u svibnju, sve uz najbolje (jedva) živuće autorice i autore zadataka.

Prijave su već počele! Dragi osnovnoškoljkaši pogledajte vaše dobre duhove i zaštitnike kadetskih natjecanja, a zatim požurite i osigurate si mjesto:

LOGO LIGE za kadete - KLIKIĆEM OVDJE     i/ili         

C++ LIGE za kadete - KLIKIĆEM OVDJE.

Najbolje pojedinke i pojedinci dobit će i ove godine posebne beneficije za sudjelovanje u ljetnim kampovima na Silbi, a čak bi se možda mogli iznenaditi i drugim zanimljivim nagradama i priznanjima.

Napomena: Obavijest sa satnicom i Uputama o oržavanju 1. kola bit će stavljena najkasnije do ponedjeljka 6.2.

-----------
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.