Logo za osnovce, jesenski programerski turnir je završen.

Logo za osnovce, jesenski programerski turnir je završen.

10.12.2013.

Najbolji osnovnoškolski programeri, ljubitelji programskog jezika Logo, završili su svoje jesensko natjecanje. U dva ogleda mjesta je bilo za tridesetoro neumornih natjecatelja, od drugog do osmog razreda, inače redovitih učenika osnovne škole. Osim zagrepčana bilo je tu i najboljih programera iz drugih hrvatskih gradova koji ne propuštaju ni jednu priliku za svoje usavršavanje, učenica i učenika iz Vrbovca, Našica, Popovače, Zaprešića i drugih.

Po razredima najbolji su bili: Dora Lendvaj, 2.r., trećaša ove godine nije bilo, a kod učenika 4. razreda najbolji je bio Dorijan Lendvaj. Među učenicima 5. razreda pobjedu je odnio Ivan Jambrešić ispred Krešimira Nežmaha, koji je jako napredovao, no pohvale idu i Josipu Šarecu, Mariu Novačiću i Veroniki Fistrić. Kod šestaša najbolji je bio Antonio Lukić ispred Filipa Belete koji napreduje sigurnim koracima. Među učenicima sedmih razreda već nekoliko godina caruju 'dva brata Hrvata', Dominik Fistrić i Lovro Kalinovčić. Oni najstariji, osmaši, vodili su jaku bitku u kojoj je 'za pogled' pobijedio Marko MRKI Prološčić, a potjernici u sastavu Vilim Lendvaj, Luka Jovanović i Josip Klepec (koji je prvo kolo radio bolestan) nisu se uspjeli othrvati njegovoj mrkosti.

Sva natjecanja se održavaju u suradnji s društvom učitelja DUI i udrugom BOŽO TEŽAK, uz osobiti prinos Mihaele Piskač i Kristijana Burnika.

KONAČNI REZULTATI - AVVENIRE, LOGO - jesenski turnir

U subotu će mnogi od logaša nastupiti i u finalnom ogledu u AVVENIRE C/C++ koji počinje u 11:15 u Ilici 53. No to nije sve. Nekoliko najbolje pozicioniranih osnovnoškolaca će se već u 15 sati ogledati sa srednjoškolcima u finalnom ogledu MARTERSa, za one koji se žele naći među olimpijskim kandidatima.

N a p o m e n a za subotu 14.12.

- 11:15  AVVENIRE - C/C++, finalni ogled za osnovce

- 15:00 MASTERS, finalni ogled za srednjoškolce

  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.