AVVENIRE 2016 je završen

AVVENIRE 2016 je završen

06.12.2016.

Mladi daroviti osnovnoškolski programeri odradilli su mnogo programerskih vježbi, a u utorak, četvrtak i petak odmjeravali su snage u probnim i uvodnim natjecanjima. Na završnom natjecanju, u subotu 3.12. rješavali su ukupno dva puta po četiri zadatka koji su im mogli donijeti ukupno 1920 bodova u programerskom području C/C++/Python i isto toliko u programskom jeziku FMS Logo.

Zadaci su bili vrlo teški.

U programskom jeziku FMS Logo najbolji su bili Renato Krpan, Marko Dorčić i Bernard Inkret. Najbolji osmaš bio je Eugen Bošnjak koji je odnio apsolutnu pobjedu i nadmašio Krešimira Nežmaha. Sa starijim osnovcima se natjecalo i nekoliko učenika razredne nastave koji su uspjeli osvojiti svoje prve AVVENIRE bodove, a među njima bio je i Ivan Dijanić iz V. Gorice.

U dva ogleda u programskom području C/C++/Python najbolji su bili Marko Dorčić, Patrik Pavić i Krešimir Nežmah. Krešimir Nežmah je jedini postigao svih 1920 bodova.

Natjecanja se održavaju u suradnji s udrugama Božo Težak, DUI i S VIJUGOM.

Više



Izvor / prilog : www.vecernji.hr
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.