AVVENIRE 2016 je završen

AVVENIRE 2016 je završen

06.12.2016.

Mladi daroviti osnovnoškolski programeri odradilli su mnogo programerskih vježbi, a u utorak, četvrtak i petak odmjeravali su snage u probnim i uvodnim natjecanjima. Na završnom natjecanju, u subotu 3.12. rješavali su ukupno dva puta po četiri zadatka koji su im mogli donijeti ukupno 1920 bodova u programerskom području C/C++/Python i isto toliko u programskom jeziku FMS Logo.

Zadaci su bili vrlo teški.

U programskom jeziku FMS Logo najbolji su bili Renato Krpan, Marko Dorčić i Bernard Inkret. Najbolji osmaš bio je Eugen Bošnjak koji je odnio apsolutnu pobjedu i nadmašio Krešimira Nežmaha. Sa starijim osnovcima se natjecalo i nekoliko učenika razredne nastave koji su uspjeli osvojiti svoje prve AVVENIRE bodove, a među njima bio je i Ivan Dijanić iz V. Gorice.

U dva ogleda u programskom području C/C++/Python najbolji su bili Marko Dorčić, Patrik Pavić i Krešimir Nežmah. Krešimir Nežmah je jedini postigao svih 1920 bodova.

Natjecanja se održavaju u suradnji s udrugama Božo Težak, DUI i S VIJUGOM.

VišeIzvor / prilog : www.vecernji.hr
  

IZDVOJILI SMO

Oni dobro znaju da su ljudski potencijali najvažniji nacionalni resurs, godinama potiču darovite učenike i ne posustaju. Uvijek i sve za hrvatsku darovitost, osnovna im je misao vodilja. Njihov veliki rad i prinos školskom sustavu i nacionalnoj darovitosti na ovom području je izniman ...
  

ZANIMLJIVOSTI

Hrvatski robotičari dio su međunarodnog tima znanstvenika koje će u sklopu NATO-ovog programa Science for Peace and Security izraditi najveći dron na svijetu.
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.