AVVENIRE, jesenski programerski turniri - rezultati

AVVENIRE, jesenski programerski turniri - rezultati

13.12.2014.

Učenici osnovnih škola, programerski zaljubljenici iz Zagreba, Popovače i Križa, okupili su se u Zagrebačkom računalnom savezu u Ilci 53, na svojem jesenskom turniru.

Najprije su imali trosatni ogled u programskom jeziku Logo i rješavali osam zadataka s ukupno 1000 bodova, da bi nakon pauze za okrijepu nastavili s radom i rješevali novih osam zadataka u programskom jeziku C++, boreći se ponovno za 1000 bodova.

U Logo nadmetanjima - AVVENIRE.Logo - pobijedili su po razredima Lovro Kalinovčić (8.r) s 902 boda, Leon Stjepan Uroić (7.r) s 385, Krešimir Nežmah (6.r) s maksimalnih 1000 bodova, Dorijan Lendvaj (5.r) s 485 bodova, dok su kod četvrtaša pobijedili Ivan Badrov i Ivan Bezjak s 80 bodova ispred Viktora Merćepa s 50 bodova. Najmlađa natjecateljica, Dora Lendvaj (3.r) pobijedila je u svojem razrednom uzrastu s 80 osvojenih bodova.

Zadaci su bili odlični, a u apsolutnoj konkurenciji osnovaca u Logu Krešimir Nežmah (6.r) je potukao favorizirane osmaše Domninika Fistrića i Lovru Kalinovčića, i zablistao s fantastičnih 1000 bodova.

I u programskom jeziku C++, u podnatjecanju - AVVENIRE.C++, bilo je iznimno zanimljivo. Među osmašima je pobijedio Dominik Fistrić s 867 bodova, a među sedmašima je briljirao tek ozdravljeni Marko Čengić s 480 bodova. Najbolji među šestašima ponovno je bio Krešimir Nežmah s osvojenih 496 bodova, a među petašima neumorni Dorijan Lendvaj s izvrsnih 540 bodova. Četvrtaši su bili odlični, Ivan Bezjak i Ivan Badrov sa 160 bodova i Viktor Merćep s 80 bodova.

U apsolutnoj konkurenciji učenika osnovnih škola pobijedu je odnio Dominik Fistrić. Sve pohvale idu i Dorijanu Lendvaju (5.r) i Krešimiru Nežmahu (6.r) na velikom broju osvojenih bodova koji su ih svrstali među pet najboljih ukupnih rezultata, a zadaci su bili izvrsni.

U nedjelju je na rasporedu MASTERS turnir namijenjen olimpijskim kandidatima, pozivnicu za nadmetanje sa srednjoškolcima zaslužili su Dominik Fistrić i Lovro Kalinovčić, zatim Dominik Balog i Dorian Granoša te Marko Čengić, Krešimir Nežmah, Dorijan Lendvaj i Ivan Vojvodić.

  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.